RECEPT

Poletov recept: ekspresna pašta

Objavljeno 09. oktober 2014 16.25 | Posodobljeno 09. oktober 2014 16.19 | Piše: L. Š.

Recept, ki bi bil lahko uvrščen v kategorijo osnove italijanske kuhinje.

Hiter skok v preteklost: italijanska kuhinja se je razvila in nadgrajevala skozi stoletja družbenih in političnih sprememb in še vedno ostaja eden največjih doprinosov ljudstva iz škornja. Korenine italijanske kuhinje segajo celo v obdobje 400 let pred našim štetjem in vsebuje elemente etruščanske, starogrške in romanske kuhinje. Kljub temu pa je italijanska kulinarična scena doživela revolucijo v 15. stoletju, ko je španski osvajalec Hernan Cortes iz Mehike v Evropo pripeljal paradižnik. Ta bo tudi tokrat osnova našega recepta.

Tokratni recept bi torej lahko uvrstili v kategorijo »osnove italijanske kuhinje« in ga vrinili med pripravo domačih testenin ter ustvarjanje mesnih kroglic.

Preberite ga na spletni strani Polet. image

Deli s prijatelji