MANJ KOT 10 EVROV

Poceni kosilo: zelenjavna juha, pečenka in makov zavitek

Objavljeno 04. november 2013 14.00 | Posodobljeno 04. november 2013 14.00 | Piše: Janko Mavec

Sanja Namješnik je za poceni kosilo za štiri odštela le 9,34 evra.

Zelenjavna juha.

Sanja Namješnik je gostinka, ki ima zelo rada mediteransko kuhinjo. Vedno nasmejana in polna energije se rada suka med gosti in budno pazi, da jim česa ne primanjkuje. Kuhala je v Krušičevi kuhinji v Bezenškovi ulici v Ljubljani.

Zelenjavna juha

  • 20 dag brokolija (1 kg 2,4 €) 0,48 €
  • 20 dag cvetače (1 kg 2 €) 0,4 €
  • 1 manjša čebula 0,15 €
  • 1 žlica oljčnega olja 0,16 €
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 100 g naribanega sira 0,4 €
  • žlica kisle smetane 0,25 €

Skupaj: 1,84 €

Zelenjavna juha

Na olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo narezana brokoli in cvetačo, podušimo in zalijemo z vročo vodo. Ko je zelenjava skuhana, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in dodamo kislo smetano, nariban sir in malo muškatnega oreščka. Kuhamo na zmernem ognju še kakih 5 minut in postrežemo.

Pečenka s pečenim krompirjem

  • 80 dag svinjskega mesa (plečka) (1 kg 3,8 €) 3,04 €
  • 1 čebula 0,2 €
  • 1 strok česna 0,25 €
  • 1 por 0,15 €
  • 1 koren 0,15 €
  • 50 dag krompirja 0,4 €
  • 1 dl belega vina 0,2 €
  • kumina
  • sol
  • poper v zrnju
  • 1 žlica olja 0,2 €

Skupaj: 4,59 €

Pečenka s pečenim krompirjem

Meso operemo, osušimo, natremo z začimbami (česen, kumina, sol, poper) in prestavimo v namaščen pekač. Pečemo ga na 180 stopinjah. V pekač prilijemo malo vode in narezano zelenjavo, vmes meso zalivamo z lastnim sokom. Enkrat ga obrnemo in zalijemo z vinom. Dodamo na kocke narezan krompir ter pečemo toliko časa, da sta meso in krompir pečena.

Makov zavitek

  • 50 dag listnatega testa 1 €
  • 25 dag mletega maka 1 €
  • 1 vaniljev sladkor 0,18 €
  • 60 dag jabolk (1 kg 0,8 €) 0,48 €
  • 2 žlici olja 0,25 €
  • cimet

Skupaj: 2,91 €

Makov zavitek

Jabolka naribamo in jim dodamo vaniljev sladkor in cimet. Na razvaljano testo potresemo nadev iz naribanih jabolk in maka. Polovico testa namažemo z oljem in zavijemo ter ga damo v pekač. Pečemo na 180 do 200 stopinjah, dokler zavitek ne dobi svetlo rjave barve.

Deli s prijatelji