Sanja Namješnik je gostinka, ki ima zelo rada mediteransko kuhinjo. Vedno nasmejana in polna energije se rada suka med gosti in budno pazi, da jim česa ne primanjkuje. Kuhala je v Krušičevi kuhinji v Bezenškovi ulici v Ljubljani.
Zelenjavna juha
Skupaj: 1,84 € |
Zelenjavna juha
Na olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo narezana brokoli in cvetačo, podušimo in zalijemo z vročo vodo. Ko je zelenjava skuhana, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in dodamo kislo smetano, nariban sir in malo muškatnega oreščka. Kuhamo na zmernem ognju še kakih 5 minut in postrežemo.
Pečenka s pečenim krompirjem
Skupaj: 4,59 € |
Pečenka s pečenim krompirjem
Meso operemo, osušimo, natremo z začimbami (česen, kumina, sol, poper) in prestavimo v namaščen pekač. Pečemo ga na 180 stopinjah. V pekač prilijemo malo vode in narezano zelenjavo, vmes meso zalivamo z lastnim sokom. Enkrat ga obrnemo in zalijemo z vinom. Dodamo na kocke narezan krompir ter pečemo toliko časa, da sta meso in krompir pečena.
Makov zavitek
Skupaj: 2,91 € |
Makov zavitek
Jabolka naribamo in jim dodamo vaniljev sladkor in cimet. Na razvaljano testo potresemo nadev iz naribanih jabolk in maka. Polovico testa namažemo z oljem in zavijemo ter ga damo v pekač. Pečemo na 180 do 200 stopinjah, dokler zavitek ne dobi svetlo rjave barve.