POCENI KOSILO

Poceni kosilo z Neisho

Objavljeno 28. maj 2014 15.00 | Posodobljeno 28. maj 2014 15.00 | Piše: Janko Mavec

Neisha je v ljubljanski gostilni Krpan skuhala kosilo za štiri lačne, zelenjavo, razen rukole, je nabrala na vrtu, vložene marelice so prav tako iz domače shrambe.

Zelenjavna juha. Foto: Janko Mavec

Priljubljena glasbenica Neisha je dokazala, da se ne znajde le v svetu not, ampak da je spretna tudi s kuhalnico. Že od mladih nog je vegetarijanka. Pri srcu ji je sezonska hrana, rada hodi po vrtu in nabira zelišča in čaje, mešanice pripravi po svoji želji (lipa, bezeg, jagodičje...). Kadar potuje, obvezno obišče tržnico in se seznani z novimi stvarmi. Neisha je kuhala v gostilni Krpan v Ljubljani, kjer ji je pomagal šef Darko.

Zelenjavna juha

Vsa zelenjava je z domačega zelenjavnega vrta:

  • 200 g bele čebule
  • 300 g korenja
  • 250 g rumenega korenja
  • 250 g kolerabe
  • 100 g brokolija
  • 150 g graha v zrnju
  • 100 g cvetače
  • 100 g stebelne zelene
  • 200 g krompirja
  • olje (sončnično in oljčno) 0,4 €
  • peteršilj
  • sol
  • poper v zrnju
  • lovor

Skupaj: 0,4 €

Najprej na sončničnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo vso narezano zelenjavo, poper v zrnju, lovor in pražimo. Po treh minutah zalijemo z vodo, solimo in po 15 minutah kuhanja dodamo še par kapljic oljčnega olja, nasekljan peteršilj in zelenjavna juha je pripravljena.

Paradižnik z mocarelo

  • 400 g mocarele 3 €
  • 4 paradižniki z domačega vrta
  • sol
  • sveža bazilika
  • oljčno olje 0,2 €
  • 100 g rukole 1,6 €

Skupaj: 4,8 €

Paradižnike in mocarelo narežemo na 1 cm debele rezine in jih položimo na rukolo. Posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem in posujemo s svežo baziliko.

Krpanov zavitek

  • 1 kg marelic (doma vloženih)
  • 500 g skute 1,8 €
  • 100 g masla 0,6 €
  • 4 jajca 0,56 €
  • 120 g sladkorja 0,18 €
  • 300 g vlečenega testa 1,15 €
  • sladkor v prahu 0,2 €

Skupaj 4,49 €

Narezane marelice najprej narahlo popražimo na maslu. Posebej pripravimo maso iz skute, treh rumenjakov in dodamo sladkor (sladkamo po želji, bodimo zmerni). Vse dobro premešamo in stresemo na že raztegnjeno (vlečeno) testo, potresemo tudi marelice, ki smo jih posebej pripravili. Nadev zavijemo v testo, položimo v nameščen pekač in zavitek premažemo s stepenim jajcem. Pečemo 45 minut na 180 stopinjah. Posujemo z mletim sladkorjem in postrežemo ohlajenega.

Deli s prijatelji