Ginter Kržišnik je že 27 let uspešen kot športni menedžer in organizator VIP-turnirjev za gospodarstvenike. Nekdanji predsednik Janez Drnovšek mu je na Kisovcu poklonil zemljo in danes tam prideluje solato, por, paradižnik, nizki fižol, radič itn. Zelo rad kuha, predvsem preproste domače jedi, kot sta pečenka in pražen krompir, v svoji počitniški hišici v Savudriji pa se loti tudi morskih jedi. Kuhal je v gostilni in piceriji Jurman v Ljubljani.
Domači šparglji
in popečeni sir Skupaj: 2,16 € |
Domači šparglji in popečeni sir
V ponvi za žar na oljčnem olju popečemo mlad sir za žar, ki smo ga narezali na manjše rezine. Zložimo ga na posteljico iz rukole. Šparglje očistimo in jih na hitro pokuhamo v vroči osoljeni vodi. Ko se zmehčajo, jih odcedimo, položimo k popečenemu siru, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Paprikaš z rezanci Skupaj: 4,44 € |
Paprikaš z rezanci
V ponvi na olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Ko zadiši, dodamo na koščke narezano meso, solimo in potresemo z mleto papriko. Prepražimo. Dodamo malo moke, še nekoliko prepražimo in zalijemo z vodo. Primešamo nasekljan česen, lovor, solimo, popramo in kuhamo do mehkega. Na koncu dodamo kislo smetano in še za nekaj minut pokuhamo. K paprikašu ponudimo kuhane rezance.
Češnjev zavitek Skupaj: 3,32 € Priporočamo Žitove zamrznjene izdelke Poceni kosilo |
Češnjev zavitek
V skledi zmešamo kislo smetano in jajce. Kupljeno testo razprostremo, ga narahlo premažemo s stopljenim maslom in dodamo prepražene drobtine. Nanje enakomerno razporedimo razkoščičene češnje, posujemo z vaniljevim in rjavim sladkorjem. Na koncu jih prelijemo z zmesjo iz kisle smetane in jajca. Testo previdno zavijemo in ga položimo v namaščen pekač. Gornjo plast zavitka premažemo z raztopljenim maslom in postavimo v pečico. Pečemo približno 30 minut, da dobi lepo barvo.