Vsi poznamo značilne mehiške jedi. K tem pa tudi k drugi močno začinjeni hrani se odlično podajo osvežilni napitki in sokovi. Okusni, zdravi in posebni. V zajetni knjigi receptov z naslovom Mehiška kuhinja, ki je izšla pri Mladinski knjigi, najdemo tri zares gajstne.
Zelenjavni sok vampir (El vampiro)
Za štiri kozarce:
- 2 korenčka
- 4 stebla zelene
- sok 1 limone
- 1 gomolj rdeče pese
- 1 žlica sladkorja
- sol po okusu
- Zelenjavo temeljito operemo.
- Ostrgamo in narežemo korenčka ter rdečo peso.
- Vse sestavine skupaj z 1 dl vode zmeljemo v električnem sekljalniku in po želji precedimo.
Čas priprave: 5 minut
Osvežilna riževa pijača (agua de horchata)
Za osem kozarcev:
- 1 skodelica riža
- 2 srednje veliki cimetovi skorjici
- 1 skodelica mleka
- 3 kapljice vaniljevega izvlečka ali 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- sladkor po okusu
- led po želji
- cimet v prahu po okusu
- Riž preberemo in skupaj s cimetovo skorjico 1 uro namakamo v 3 skodelicah vode in skodelici mleka.
- Vse skupaj nato temeljito zdrobimo v električnem sekljalniku.
- Zlijemo v večjo skledo, dodamo še 10 skodelic vode, premešamo in skozi gosto cedilo precedimo v steklen vrč.
- Primešamo vaniljo oz. vaniljev sladkor, sladkor in led.
- Postrežemo potreseno s cimetom v prahu.
Čas priprave: namakanje 1 ura + 5 minut
Ananasov sok s peteršiljem
(licuado de PiÑa con perejil)
Za štiri kozarce:
- 2 skodelici ananasa
- 1/2 skodelice svežega peteršilja
- 1/4 skodelice rjavega sladkorja
- 3 skodelice vode
- Ananas narežemo, peteršilj operemo in nasekljamo.
- V električni sekljalnik stresemo ananas, peteršilj in sladkor, prilijemo 2 skodelici vode ter temeljito premešamo.
- Nato prilijemo preostalo vodo, še enkrat premešamo in postrežemo.
Čas priprave: 5 minut