Pripravimo, preden začnemo: pekač 35 x 20 cm, papir za peko.
Sestavine
Testo:
- 150 g orehov
- 150 g sladkorja
- 100 g temne čokolade
- 2 jajci
- 150 g masla
- malo mletega cimeta
- žlica močne kave
- 50 g navadnih maslenih piškotov
- 2 žlici cointreauja
Preliv:
- sok pol limone
- sladkor v prahu
Kako se lotimo?
1. Piškote nadrobimo in pokapljamo z likerjem. Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
2. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Orehe zmeljemo in jih dodamo jajčni zmesi skupaj s piškoti in cimetom. Med mešanjem prilivamo čokolado.
3. Iz beljakov stepemo trd sneg. Narahlo vmešamo v testo.
4. Pekač obložimo s papirjem za peko, poravnamo testo in pečemo pol ure.
5. V limonov sok vmešamo toliko sladkorja v prahu, da je preliv gosto tekoč.
6. Po ohlajenem pecivu z žlico namažemo limonov preliv in pustimo, da se strdi.
Cointreau je liker z okusom pomaranče. Izumil ga je Edouard-Jean Cointreau v domači destilarni leta 1875. Naredil ga je iz lupin sladkih in grenkih pomaranč, namočenih v alkohol, podrobnosti pa so seveda dobro varovana skrivnost. |