PO SLOVENIJI

Paquito, Volčja Draga

Objavljeno 20. julij 2013 18.00 | Posodobljeno 20. julij 2013 18.00 | Piše: Jože Splichal

Restavracija v Volčji Dragi, ki je v zgradbi, kjer sta tudi hotel in igralnica z istim imenom, se v svojem degustacijskem meniju poigrava z morskimi dobrotami: od surovih gamberov in škampov, tunovega karpača in morske žabe do kapesant, kalamarov in hobotnice.

David Bucik, vodja kuhinje v restavraciji Paquito, in Maja Jerkič, direktorica podjetja Viva, ki upravlja igralni salon, restavracijo in hotel Paquito. Foto: Tine Zaletel

V Gorici sta Park in Perla, v Volčji Dragi pa tudi na črko p: Paquito, torej nekaj ljubkega. V hotelu, ki ima igralni salon, je restavracija, najbolj pogosti gosti pa kajpak Italijani. Igralni avtomati in ruleta goste vsekakor zlakotnijo, v restavraciji pa imajo tudi degustacijski meni. Kaj torej ponujajo?

Iz kuhinje so nas pozdravili s sirom feta, z oljčnim oljem in domačim kruhom, hišna sommelierka je ponudila blaževo penino, ki je iz rumene rebule, zraven pa kanila še aperol.

Začeli smo s surovim gamberom in škampom v sojini omaki in balzamični kremi, nadaljevali pa s tunovim karpačem z močno omako iz tartufov in medu. Tuna so položili na sveže paradižnike in morske alge, na krožnik pa dodali še česnov sladoled s peno iz limone in peteršilja. Zraven smo pili vipavsko pinelo letnik 2011 iz kleti Guerila.

Ob istem vinu so na naslednjem krožniku postavili v izložbo morsko žabo, ki so jo v sopari pripravili s krompirjem, paradižnikom in začimbami.

Glavni krožnik: morske dobrote. Natočili so novo vino: Simčičev sauvignon letnik 2009, selekcija. Na krožniku so se družili jakobove pokrovače (kapesante), gamberi, kalamari in hobotnica, povezovali pa so jih pire iz mladega graha, omaka iz temne čokolade in mivka, narejena iz oljčnega olja in črnih oljk, ter črna omaka iz istih sestavin.

K sladici so nas povabili s kokosovim mlekom, kokosom in z mangom, za konec kosila pa so nam postregli s čokoladnim suflejem in sladoledom iz zelenega čaja.

Dobro je vedeti

Restavracija Paquito
vodja kuhinje David Bucik
Volčja Draga 61
5293 Volčja Draga
Tel.: 00386(0)5 330 48 01
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Urnik: vsak dan od 11. do 15. in od 18. do 23. ure, ob sobotah in nedeljah pa neprekinjeno od 11. do 23
Sedeži: 60
Degustacijski meni: sezonski, 5 hodov 34 evrov
Vinska klet: 30 etiket
Kreditne kartice: da, razen diners in AE

 

Deli s prijatelji