V Gorici sta Park in Perla, v Volčji Dragi pa tudi na črko p: Paquito, torej nekaj ljubkega. V hotelu, ki ima igralni salon, je restavracija, najbolj pogosti gosti pa kajpak Italijani. Igralni avtomati in ruleta goste vsekakor zlakotnijo, v restavraciji pa imajo tudi degustacijski meni. Kaj torej ponujajo?
Iz kuhinje so nas pozdravili s sirom feta, z oljčnim oljem in domačim kruhom, hišna sommelierka je ponudila blaževo penino, ki je iz rumene rebule, zraven pa kanila še aperol.
Začeli smo s surovim gamberom in škampom v sojini omaki in balzamični kremi, nadaljevali pa s tunovim karpačem z močno omako iz tartufov in medu. Tuna so položili na sveže paradižnike in morske alge, na krožnik pa dodali še česnov sladoled s peno iz limone in peteršilja. Zraven smo pili vipavsko pinelo letnik 2011 iz kleti Guerila.
Ob istem vinu so na naslednjem krožniku postavili v izložbo morsko žabo, ki so jo v sopari pripravili s krompirjem, paradižnikom in začimbami.
Glavni krožnik: morske dobrote. Natočili so novo vino: Simčičev sauvignon letnik 2009, selekcija. Na krožniku so se družili jakobove pokrovače (kapesante), gamberi, kalamari in hobotnica, povezovali pa so jih pire iz mladega graha, omaka iz temne čokolade in mivka, narejena iz oljčnega olja in črnih oljk, ter črna omaka iz istih sestavin.
K sladici so nas povabili s kokosovim mlekom, kokosom in z mangom, za konec kosila pa so nam postregli s čokoladnim suflejem in sladoledom iz zelenega čaja.
Dobro je vedeti |