SLADKO

Ovsene ploščice

Objavljeno 15. februar 2014 13.30 | Posodobljeno 15. februar 2014 13.30 | Piše: Beba Splichal

Privoščite si slastno in zdravo ovseno ploščico.

V večji skledi dobro zmešamo ovsene kosmiče, moko, izpraskano sredico vanilje, cimet, pecilni prašek in sol. Foto: Hana Splichal

Ovseni kosmiči so bogati z vlakninami, zato ugodno vplivajo na prebavo. Oves je hranljivo živilo, ki vsebuje veliko beljakovin, kalcija, magnezija, silicija, kalija, železa in vitaminov ter nasploh daje organizmu veliko energije. Oves je bil tudi prvo žito, ki so mu pripisali sposobnosti nižanja holesterola. Telesu pomaga čistiti toksine in je odlična maska za aknasto kožo.

Sestavine


pekač širine 30 x 22 cm
300 g drobnih ovsenih kosmičev
130 g bele moke
pol stroka vanilje
pol žličke cimeta
žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
ščep soli
10 jedilnih žlic 
agavinega sirupa
130 g kokosove 
maščobe

5 žlic slivove 
marmelade

 

Kako se lotimo?

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V večji skledi dobro zmešamo ovsene kosmiče, moko, izpraskano sredico vanilje, cimet, pecilni prašek in sol.

2. Kokosovo maščobo stopimo. Skupaj z agavinim sirupom jo prilijemo k suhim sestavinam.

3. Maso z leseno žlico mešamo toliko časa, da so vsi kosmiči napojeni.

4. Pekač namastimo s kokosovo maščobo. Vanj naložimo polovico mase. Z mokrimi dlanmi jo pritisnemo ob dno in enakomerno pogladimo.

5. Po njej namažemo marmelado. Preostalo maso nadrobimo po vrhu in zagladimo z mokro lopatico. Pečemo pol ure. Pustimo, da se ploščice popolnoma ohladijo v pekaču, šele potem jih narežemo.
 

Deli s prijatelji