KUHARICA TEDNA

Nina Čarman: tatarski biftek

Objavljeno 09. december 2012 13.00 | Posodobljeno 09. december 2012 13.00 | Piše: Jože Splichal

E-vino je spletna prodajalna vina.

Foto: Dean Dubokovič

E-vino je spletna prodajalna vina, a tudi vinoteka na Šmartinski cesti v Ljubljani. Zadnje čase je vse bolj prepoznavna tudi po posebnih malicah vsak dan drugi. Ena od hišnih specialitet je postal tudi tatarski biftek. Nina Čarman iz vinoteke je ob eni roki mame Vesne, chefice znane gostilne Pri Danilu v Retečah, pripravila tatarski biftek, kot ga zapisujemo v današnjem receptu.

Za 4 osebe:


400 g očiščenega govejega fileja

solni cvet

tolčen mešani poper

drobno sesekljana pekoča suha paprika

rukola

drobno nastrgan parmezan

odlično oljčno olje

rumenjak

limonov sok

dijonska gorčica

sesekljane črne in zelene oljke

šalotka

Iz rumenjaka, limoninega soka in oljčnega olja naredimo majonezo, ki jo postopoma vmešavamo v dobro uležan in grobo sesekljan goveji file.

Dodamo solni svet, popopramo s tolčenim poprom in ob stalnem mešanju z vilicami in žlico dodajamo zelišča in začimbe. Sommelier Boris Gašparin k tatarskemu bifteku priporoča merlot.

Deli s prijatelji