E-vino je spletna prodajalna vina, a tudi vinoteka na Šmartinski cesti v Ljubljani. Zadnje čase je vse bolj prepoznavna tudi po posebnih malicah vsak dan drugi. Ena od hišnih specialitet je postal tudi tatarski biftek. Nina Čarman iz vinoteke je ob eni roki mame Vesne, chefice znane gostilne Pri Danilu v Retečah, pripravila tatarski biftek, kot ga zapisujemo v današnjem receptu.
Za 4 osebe:
400 g očiščenega govejega fileja
solni cvet
tolčen mešani poper
drobno sesekljana pekoča suha paprika
rukola
drobno nastrgan parmezan
odlično oljčno olje
rumenjak
limonov sok
dijonska gorčica
sesekljane črne in zelene oljke
šalotka
Iz rumenjaka, limoninega soka in oljčnega olja naredimo majonezo, ki jo postopoma vmešavamo v dobro uležan in grobo sesekljan goveji file.
Dodamo solni svet, popopramo s tolčenim poprom in ob stalnem mešanju z vilicami in žlico dodajamo zelišča in začimbe. Sommelier Boris Gašparin k tatarskemu bifteku priporoča merlot.