Rek 'eno jabolko na dan odžene zdravnika stran' vsebuje nekaj resnice. Jabolka so namreč polna vitaminov, mineralov in vlaknin. Fruktoza v jabolku zadovoljuje željo po sladkem, zato jih zlasti v jesenskem času, ko jih je na pretek, večkrat ponudite tudi otrokom. Da pa ne bo jabolko vedno le jabolko, lahko iz njega naredite pravi jabolčni čips.
Sestavine (za eno jabolko):
- 1 jabolko
- pol žlice jabolčnega kisa
- 2 žlici sladkorja
- cimet
- 4 žlice vode
Sladkor in vodo pogrejte na rahlem ognju. Ko se sladkor stali, v posodo dodajte pol žlice jabolčnega kisa in malo cimeta, nato pa vse skupaj odstavite z ognja. Večje jabolko prepolovite, mu odstranite koščice in ga narežite ali naribajte na tanke krhlje ali obroče.
Eno stran vsakega krhlja namočite v sirup iz sladkorja ter jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Namočena stran krhlja naj bo zgoraj. Krhlje v pečici, ki je ogreta na 100 stopinj Celzija, pecite, dokler ne postanejo hrustljavi, kar utegne trajati tudi kakšno uro.
Pa dober tek!