SLASTNO

Naredite čips iz jabolk

Objavljeno 04. november 2013 17.00 | Posodobljeno 04. november 2013 17.00 | Piše: Mo. S.

Jabolčne krhlje namažite s sladkornim sirupom in jih specite v pečici.

Posladkajte se s čipsom iz jabolk.

Rek 'eno jabolko na dan odžene zdravnika stran' vsebuje nekaj resnice. Jabolka so namreč polna vitaminov, mineralov in vlaknin. Fruktoza v jabolku zadovoljuje željo po sladkem, zato jih zlasti v jesenskem času, ko jih je na pretek, večkrat ponudite tudi otrokom. Da pa ne bo jabolko vedno le jabolko, lahko iz njega naredite pravi jabolčni čips.

Sestavine (za eno jabolko):

  • 1 jabolko
  • pol žlice jabolčnega kisa
  • 2 žlici sladkorja
  • cimet
  • 4 žlice vode

Sladkor in vodo pogrejte na rahlem ognju. Ko se sladkor stali, v posodo dodajte pol žlice jabolčnega kisa in malo cimeta, nato pa vse skupaj odstavite z ognja. Večje jabolko prepolovite, mu odstranite koščice in ga narežite ali naribajte na tanke krhlje ali obroče.

Eno stran vsakega krhlja namočite v sirup iz sladkorja ter jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. Namočena stran krhlja naj bo zgoraj. Krhlje v pečici, ki je ogreta na 100 stopinj Celzija, pecite, dokler ne postanejo hrustljavi, kar utegne trajati tudi kakšno uro.

Pa dober tek!

Deli s prijatelji