ODPRTAKUHINJA.SI

Najboljša napolitanska pica in Veracejev recept za domačo pripravo

Objavljeno 14. avgust 2017 12.57 | Posodobljeno 14. avgust 2017 12.58 | Piše: T. L.
Ključne besede: pica

Prav za nas so v Veraceju, edini napolitanski piceriji v Sloveniji, napisali podrobna navodila za domačo pripravo pristne neapeljske margerite. Spoznajmo jo!

Korenine te jedi segajo že v čase Etruščanov, ki so na vročem kamnu pekli testo, preboj pa se je zgodil tistega leta 1889, ko je Raffael Esposito, tedaj najbolj priljubljeni picopek, kraljici Margeriti Savojski spekel tri pice. Nadvse jo je navdušila tista z mocarelo, paradižnikom in baziliko in tako si je jed prislužila čast, da se poimenuje po njej. Rodila se je pica margerita, ena od najbolj priljubljenih jedi na svetu. Prav napolitanska ima od leta 2010 v EU status zaščitene tradicionalne specialitete. Poglejte video, kako spretno se zavihti testo pice pred nadevom in kako lepo jo objame vroča neapeljska peč na ogenj.

Deli s prijatelji