ZELENE DOLINE

Nadevan krompir s pršutom

Objavljeno 17. avgust 2015 14.33 | Posodobljeno 17. avgust 2015 14.26 | Piše: S. N.

Imate radi krompir in sir?

Mileram Zelene Doline je preprosto nepogrešljiv pri pripravi različnih jedi, tudi za odličen piknik, ki ga dopolnjuje dobra družba. In zakaj ne bi prijatelje navdušili s preprosto, a unikatno pripravljenim krompirjem v družbi Milerama Zelene Doline?

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 125 g Milerama Zelene Doline
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 korenček
  • 2 žlički sladkorja
  • 100 g poltrdega sira Zelene Doline (Edamec, Gauda, Trapist)
  • 150 g pršuta
  • peteršilj za okras

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Krompir operemo, ga na različnih mestih prebodemo z vilico in ga naložimo na rešetko v pečici. Popečemo ga približno za 1 uro, da postanejo mehki (preverimo tako, da največjega prebodemo z zobotrebcem). Ne pozabimo – stari krompir bo pečen hitreje kot mladi.

Pečeni krompir z ostrim nožem prerežemo na pol in vsako polovičko obogatimo s pripravljeno maso.

Korenček naribamo, ga stresemo v ponev, posujemo s sladkorjem in na rahlem ognju popečemo, da se zmehča. Naribamo sir. Mileram Zelene Doline zmešamo z limoninim sokom in tako pripravljeno maso enakomerno namažemo na krompirje. Nato nadevamo korenček, sir in rezine pršuta. Za lepši videz pripravljeno jed okrasimo s peteršiljem.

Pripravljeni krompir postrežemo, ko je še vroč!
 

Deli s prijatelji