VRHUNSKO

Na pariškem letališču restavracija z Michelinovo zvezdico

Objavljeno 22. junij 2015 13.40 | Posodobljeno 22. junij 2015 13.42 | Piše: Da. M.

Doživetje na letališčih postaja vedno bolj gurmansko.

Že dolgo ne velja več, da se na letališčih ne je dobro in da si lahko privoščimo le nezdrave prigrizke. Tako je pred kratkim slavni gurman in popotnik Anthony Bourdain dejal, da je na tokijskem letališču Narita jedel »najboljši preklet letališki obrok do zdaj«. Po novem bo lahko pokusil še hrano na pariškem letališču Charles de Gaulle, kjer so odprli restavracijo z Michelinovo zvezdico.

Svoje kulinarične spretnosti bo tam prikazoval Guy Martin, ki ima kar tri Michelinove zvezdice. Restavracijo so poimenovali I Love Paris, nahaja pa se na terminalu 2E. Na voljo bodo hitri prigrizki in tudi konkretni obroki, za katere si bodo gostje morali vzeti nekoliko več časa. Na meniju so že stejk z béarnaise omako in s krompirčkom, francoski goveji golaž, jastogov karpačo z mangom, račja pašteta, pečena grdobina in številne druge poslastice.

V Evropi sta trend vrhunskih restavracij na letališčih začela Heston Blumenthal in Gordon Ramsay, ki sta restavraciji odprla na londonskem Heathrowu. Vedno več je torej možnosti, da potovanje že na samem začetku postane gurmansko doživetje.

Deli s prijatelji