POLETNO

Na najboljši sladoled in koktajl

Objavljeno 08. junij 2016 16.10 | Posodobljeno 03. junij 2016 18.27 | Piše: B. K. P.

V slaščičarni Lolita iz skupine Kaval Group stavijo na domače, sezonske in kakovostne sestavine.

Draga Kepeš ustvarja po trenutnem navdihu in slednjega nikoli ne zmanjka. FotografIja: Marko Feist.

Čeprav temperature še niso preveč poletne, je po spletu že zakrožil zemljevid Ljubljane, na katerem so označene vse najboljše prodajalne sladoleda, kjer pa ne najdete le golega seznama slaščičarn, ampak so ustvarjalci dodali še ceno kepice, njeno velikost in oceno. Med najboljšimi ponudniki te hladne dobrote se je znašla slaščičarna Lolita iz skupine Kaval Group v osrčju prestolnice. Lolita se namreč ponaša z najboljšim sladoledom na svetu. Lani je ekipa z Dado Jerovšek in Drago Kepeš na čelu v digitalni kampanji World ice cream index zasedla prvo mesto in tako dokazala, da imamo Slovenci še eno stvar, na katero smo lahko ponosni. V kampanji se je za naziv ponudnika najboljšega sladoleda potegovalo 30 najboljših slaščičarn z vsega sveta, za svoje favorite pa je glas oddalo prek 25.000 ljubiteljev in poznavalcev osvežujoče sladice. In prepričala jih je prav Kavalova Lolita, kjer stavijo na domače, sezonske in visoko kakovostne sestavine. Stalno ponudbo nenehno dopolnjujejo in bogatijo. Ko zorijo jagode, se v ponudbi znajde jagodni sladoled, ko obiramo breskve, tam strežejo sladoled iz teh sadežev. In okusi so res pristni, sadni, brez nepotrebnih primesi in ojačevalcev.

Ne slovijo le po najboljšem sladoledu. Vodja Lolite Draga Kepeš je odlična barmanka, ki je domov odnesla že kopico prestižnih nagrad v mešanju koktajlov, najnovejši prestižni naziv pa se glasi državna prvakinja v after dinner cocktailu, torej koktajlu, ki mora vsebovati eno močno žgano pijačo. V zmagovalnem koktajlu je to vodka slovenia, ki jo je Draga mojstrsko združila z vaniljevim likerjem, sladko smetano, lešnikovim sirupom in kapučinovim likerjem. Pijačo, ki jo je morala pod budnim očesom strokovne žirije zmešati v nekaj minutah, je poimenovana magic moment (čarobni trenutek), in trenutek, ko je izvedela, da je naslednji korak v njeni dolgoletni in uspešni karieri udeležba na svetovnem prvenstvu, je bil res čaroben. Kot so čarobni tudi tisti, ko lahko ustvarja in meša pijače ter preizkuša nove kombinacije, v katere izlije dušo in srce. Da bi ji zmanjkalo idej in navdiha, se ni bati, saj kreativnost diha in, kot pravi sama, za gostinstvo živi. 

Deli s prijatelji