RECEPTI

Na hitro po tajsko

Objavljeno 10. december 2013 17.00 | Posodobljeno 10. december 2013 17.00 | Piše: Katja Cah

Nekaj bi pojedli, nekaj drugačnega in dobrega, ampak nimamo časa?

Pečeni rezanci s kozicami.

Razrešitev dileme med drugim najdete v središču prestolnice, v pred kratkim odprtem lokalu Chuty's s hitro tajsko prehrano. Kot poudarjajo, ponujajo kakovostne jedi, saj uporabljajo originalne sestavine in sveže začimbe. V nasprotju z večino drugih tajskih restavracij sami pripravljajo omaki za pečene rezance in indijske oreščke. Zaupali so nam nekaj glavnih receptov.

Pečeni rezaznci s kozicami 

  • riževi rezanci
  • čebula
  • česen
  • sojini kalčki
  • jajce
  • limeta
  • praženi arašidi
  • tofu
  • kozice
  • steblo mlade čebule
  • palmovo olje
  • omaka za rezance
     
  • Rezance namočimo v toplo vodo za 15 minut oziroma dokler se ne zmehčajo ter jih kasneje speremo s hladno vodo in odcedimo. Vmes na ponvi prepražimo arašide in jih grobo zmeljemo.
  • V vok damo olje, čebulo, česen in prepražimo.
  • Dodamo tofu in kozice ter pražimo, dokler kozice ne postanejo rožnate.
  • Dodamo razžvrkljano jajce ter vse skupaj pražimo še dve ali tri minute, da zakrkne.
  • Dodamo riževe rezance in jih pražimo približno tri minute ter enakomerno mešamo.
  • Prilijemo omako za rezance in pražimo še tri minute.
  • Na koncu dodamo še kalčke in steblo mlade čebule, dobro premešamo ter odstavimo z ognja.
  • Jed potresemo s praženimi arašidi ter okrasimo z limeto.
  • Po želji lahko nanjo stisnemo sok limete.

Piščanec z indijskimi oreščki
image

  • piščanec
  • indijski oreščki
  • rdeča paprika
  • čebula
  • omaka za indijske oreščke
  • steblo mlade čebule
  • riž
  • V olju popečemo piščanca in olje odlijemo.
  • Na vročem olju popražimo vso čebulo in papriko, dodamo piščanca in indijske oreščke ter zalijemo z omako za indijske oreščke.
  • Vse skupaj pražimo še nekaj minut ter postrežemo skupaj z rižem. 

Spomladanski zavitki
image

  • korenje
  • sveže zelje
  • gobe šitake
  • palmov sladkor
  • stekleni rezanci
  • vlečeno riževo testo
  • omaka iz ostrig
  • sladka pekoča omaka
     
  • Rezance namočimo v vodo in pustimo stati 15 minut, nato jih odcedimo.
  • Korenje, zelje in gobe drobno narežemo, dodamo palmov sladkor in omako iz ostrig.
  • Vse skupaj zmešamo z rezanci, položimo na testo in zavijemo v zavitek. Postrežemo s sladko pekočo omako.
Deli s prijatelji