Razrešitev dileme med drugim najdete v središču prestolnice, v pred kratkim odprtem lokalu Chuty's s hitro tajsko prehrano. Kot poudarjajo, ponujajo kakovostne jedi, saj uporabljajo originalne sestavine in sveže začimbe. V nasprotju z večino drugih tajskih restavracij sami pripravljajo omaki za pečene rezance in indijske oreščke. Zaupali so nam nekaj glavnih receptov.
Pečeni rezaznci s kozicami
- riževi rezanci
- čebula
- česen
- sojini kalčki
- jajce
- limeta
- praženi arašidi
- tofu
- kozice
- steblo mlade čebule
- palmovo olje
- omaka za rezance
- Rezance namočimo v toplo vodo za 15 minut oziroma dokler se ne zmehčajo ter jih kasneje speremo s hladno vodo in odcedimo. Vmes na ponvi prepražimo arašide in jih grobo zmeljemo.
- V vok damo olje, čebulo, česen in prepražimo.
- Dodamo tofu in kozice ter pražimo, dokler kozice ne postanejo rožnate.
- Dodamo razžvrkljano jajce ter vse skupaj pražimo še dve ali tri minute, da zakrkne.
- Dodamo riževe rezance in jih pražimo približno tri minute ter enakomerno mešamo.
- Prilijemo omako za rezance in pražimo še tri minute.
- Na koncu dodamo še kalčke in steblo mlade čebule, dobro premešamo ter odstavimo z ognja.
- Jed potresemo s praženimi arašidi ter okrasimo z limeto.
- Po želji lahko nanjo stisnemo sok limete.
Piščanec z indijskimi oreščki
- piščanec
- indijski oreščki
- rdeča paprika
- čebula
- omaka za indijske oreščke
- steblo mlade čebule
- riž
- V olju popečemo piščanca in olje odlijemo.
- Na vročem olju popražimo vso čebulo in papriko, dodamo piščanca in indijske oreščke ter zalijemo z omako za indijske oreščke.
- Vse skupaj pražimo še nekaj minut ter postrežemo skupaj z rižem.
Spomladanski zavitki
- korenje
- sveže zelje
- gobe šitake
- palmov sladkor
- stekleni rezanci
- vlečeno riževo testo
- omaka iz ostrig
- sladka pekoča omaka
- Rezance namočimo v vodo in pustimo stati 15 minut, nato jih odcedimo.
- Korenje, zelje in gobe drobno narežemo, dodamo palmov sladkor in omako iz ostrig.
- Vse skupaj zmešamo z rezanci, položimo na testo in zavijemo v zavitek. Postrežemo s sladko pekočo omako.