Sestavine za testo
• 250 g bele moke
• 100 g sladkorja
• 1 pecilni prašek
• 1 vaniljev sladkor
• 80 g masla Zelene Doline
• 1 jajce
Sestavine za nadev
• 1/2 l mleka Zelene Doline
• 2 vaniljeva pudinga
• 200 g sladkorja
• 800 g smetane Mileram Zelene Doline
• sadje po izbiri
• preliv za torto
Priprava
Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo in ga pustimo v hladilniku 45 minut. Pripravimo pekač, tako da ga namažemo z maslom in posujemo z moko. V pripravljenega razporedimo testo po dnu in steni.
V mleku zakuhamo puding s sladkorjem, odstavimo in v še vrelega dodamo smetano Mileram. Zmes zlijemo na pripravljeno testo v pekaču in po njej razporedimo sadje. Vrsto sadja izberimo po želji in glede na sezonsko ponudbo.
Pečemo 70 minut v pečici, ogreti na 170 stopinj. Dobro ohladimo, najbolje čez noč. Ohlajeno prelijemo s prelivom za torto.