V Kempinskem Palace Portorož se obeta svojevrsten dogodek, ki ga kulinarični navdušenci in gurmani že nestrpno pričakujejo. Restavracijo Sophia bodo za en večer namreč zavzeli štirje prejemniki Michelinovih zvezdic. Letošnja, že četrta zaporedna sezona Gostujočega kuharja bo najmočnejša do zdaj, začela se bo 30. maja, ko bo kuhalnico za en večer prevzel dobitnik dveh Michelinovih zvezdic iz Vidma v Italiji, chef Emanuele Scarello (Restavracija Agli Amici 1887).
Ljubitelj podeželja, sommelier ter navdušen zbiratelj divjih zelišč za svojo kuhinjo. Emanuele premika mejnike italijanske kuhinje. Njegova kombinacija tradicionalnih okusov iz Furlanije, pomešana z modernimi ter avantgardnimi tehnikami sodobne kuhinje, predstavlja nebeško kombinacijo okusov. Naslednji kulinarični čarovnik, ki bo prevzel vajeti Sophie, bo znova Italijan, prejemnik ene Michelinove zvezdice. Chef Raffaele Ros (Restavracija San Martino, Scorzè), ki v svoji kuhinji stremi k harmoniji, bo v Portorož prišel 20. junija.
Jeseni, 17. septembra, bo goste razvajal Avstrijec Andreas Senn (SENNS Restaurants), ponosni lastnik dveh Michelinovih zvezdic. Andreas je znan po svoji lahki ter inovativni kuhinji, ki se ponaša s kombinacijo prestiža in modernosti. Četrti in zadnji vrhunski chef, ki bo ustvarjal v Portorožu 2. okrobra, bo znova Avstrijec. Andreas Kaiblinger (Restavracija Esszimmer) se ponaša z eno Michelinovo zvezdico ter 17 točkami Gault Millaua. Njegov stil kuhinje se osredotoča na vsak krožnik posebej, vsak mora biti popoln ter osredotočen na posameznega gosta ter njegove specifične želje, restavracija, v kateri ustvarja, pa se ponaša z laskavim naslovom najboljše gurmanske restavracije v Avstriji.