OKUS TEDNA

Marof: laški rizling 2010

Objavljeno 20. maj 2012 17.15 | Posodobljeno 20. maj 2012 17.15 | Piše: Jože Splichal

Laški rizling se je družil s kanelonom z regratovo kremo in poširanim jajcem, ocvrtim v prašičkovi koži.

Klet Marof, iz nemškega Meierhof, je pravzaprav kmetijsko posestvo že od leta 1905, družba Marof, ki je od 2002. del Panvite, pa je začela poslovati 1922. V svojih vinogradih imajo tudi precej laškega rizlinga, sorte, ki je bila desetletja po nemarnem odrinjena ob rob, zdaj pa spet pridobiva nekdanji ugled. Marof je za svoj laški rizling med drugim dobil srebrno Decanterjevo medaljo na ocenjevanju leta 2009. Tudi njihov laški rizling letnik 2010 je narejen na enak način: z izborom najboljšega grozdja iz njihovih vinogradov, z ročno trgatvijo, s šestmesečnim staranjem v nerjavečih posodah in velikih hrastovih sodih, na trg pa ga pošljejo naslednjo pomlad po trgatvi.

Laški rizling letnik 2010 ima 12,5 odstotka alkohola

Bine Volčič je chef Gourmet restavracije Promenada sredi Bleda, pod hotelom Park, naravnost čez cesto pa ima znamenite blejske kremšnite. Volčič v Promenadi brezkompromisno zagovarja svojo vrhunsko kulinariko. K laškemu rizlingu marof je postregel z regratovo kremo v kanelonu ter poširanim kokošjim jajcem, ocvrtim v prašičkovi koži. Marofov laški rizling letnik 2010 je Bine Volčič v blejski Promenadi oženil s kanelonom in poširanim jajcem v prašičkovi koži.

Marof: laški rizling 2010

Soboška klet Marof ima tri linije vin: basic, breg in cru. Laški rizling iz osnovne linije, v kateri je 70 odstotkov vin te kleti, ima v letniku 2010 12,5 odstotka alkohola. Rizling nadaljuje odlično kakovost, ki jo je potrdil tudi s srebrno medaljo Decanterja na ocenjevanju 2009.

Deli s prijatelji