OKUSNO

Kulinarično razvajanje po Ljubljanici

Objavljeno 19. julij 2016 20.00 | Posodobljeno 19. julij 2016 20.00 | Piše: U. S.

Dveurni panoramski izlet po reki sedmerih imen z glasbeno podlago v živo bo postregel s petimi krožniki in vini domačih in tujih vinarjev.

Ne le slasten, tudi na oko čudovit jedilnik je sestavil prof. dr. Janez Bogataj. Foto: Peter Irman.

Kulinarični mojster Igor Jagodic iz Restavracije Strelec Kaval Group in kapitan ladjice Ljubljana Tomo Zupančič vabita na kulinarična razvajanja po Ljubljanici: 28. julija in 18. avgusta bodo gostje spet spoznavali kulinarične mojstrovine Ljubljane in Slovenije. Jagodic je kulinarično kilometrino pridobival pri znanih chefih, kot so Alain Ducasse, Rene Redzepi in Nils Henkel. Prejel je več nagrad in odlikovanj, od leta 2013 vodi kuhinjo v Restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu. Pod njegovo taktirko bo ekipa Kaval catering goste razvajala z večerjo ob spremljavi vrhunskih vin domačih in tujih vinarjev. Ne le slasten, tudi na oko čudovit jedilnik je sestavil prof. dr. Janez Bogataj.

Večerja na ladjici vključuje pet hodov, krožnikov, če hočete. Začelo se bo s Kapitanovim pozdravom čolnarjem na ladjici Ljubljana, sledil bo krožnik Kaj so ujeli trnovski ribiči. Kdor pluje, hladno juho v nebesa kuje! se imenuje tretji krožnik, četrti nosi ime To, kar je najboljše za kapitana, je tudi za čolnarje. In za konec: Sladki okusi Ljubljane na Ljubljanici. Za kulinarično razvajanje po reki sedmerih imen je treba odšteti 90 evrov, poleg naštetega vsebuje še pijačo dobrodošlice, dveurni panoramski izlet z ladjico Ljubljana in glasbeno podlago v živo.

Stvaritve Igorja Jagodica lahko poskusite v Restavraciji Strelec, ki jo vodi skupina Kaval Group, v stolpu Strelcev na Ljubljanskem gradu, s čudovitim pogledom na Ljubljano. Kulinarično doživetje, ki ga je vredno poskusiti.

 

Deli s prijatelji