Hrustljave vaniljeve rogljičke pripravimo na preprost način, brez zapletenih postopkov in dokaj hitro. Iz spodaj naštetih sestavin bomo z rogljički lahko napolnili dva velika pekača in kar nekaj sladkega željnih ust.
Sestavine:
- 250 gramov moke
- 150 gramov masla
- 80 gramov sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- polovica vrečke pecilnega praška
- naribana lupina polovice limone
- 2 žlici kisle smetane
- 2 jajci
- sladkor v prahu za posipanje
Iz vseh sestavin (razen iz sladkorja za posipanje) zgnetemo krhko testo, in sicer najprej z leseno lopatko, nato pa še z rokami, da dobimo kompaktno maso. Če se masa lepi na roke ali delovno površino, dodamo še moko, nato pa jo za kakšno uro postavimo v hladilnik, saj se bodo tako rogljički lažje oblikovali.
Rogljičke oblikujemo tako, da iz kosa mase najprej naredimo dolg svaljek, ga nato z lopatko narežemo na poljubno dolge kose, te pa zavijemo v polmesece oziroma rogljičke. Lahko delamo večje ali manjše, tanjše ali debelejše – po okusu.
Rogljičke kakšnih 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 190 stopinj. Ne pozabimo na papir za peko, saj jih bomo tako precej lažje ločili od dna pekača kot sicer.
Ko so rogljički pečeni, jih povaljamo v sladkorju v prahu.