KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: vaniljevi rogljički

Objavljeno 16. avgust 2014 14.30 | Posodobljeno 16. avgust 2014 14.30 | Piše: Mo. S.

Hrustljavi piškotki se kar topijo v ustih.

Hrustljave vaniljeve rogljičke pripravimo na preprost način, brez zapletenih postopkov in dokaj hitro. Iz spodaj naštetih sestavin bomo z rogljički lahko napolnili dva velika pekača in kar nekaj sladkega željnih ust.

Sestavine:

  • 250 gramov mokeimage
  • 150 gramov masla
  • 80 gramov sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • polovica vrečke pecilnega praška
  • naribana lupina polovice limone
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 jajci
  • sladkor v prahu za posipanje

Iz vseh sestavin (razen iz sladkorja za posipanje) zgnetemo krhko testo, in sicer najprej z leseno lopatko, nato pa še z rokami, da dobimo kompaktno maso. Če se masa lepi na roke ali delovno površino, dodamo še moko, nato pa jo za kakšno uro postavimo v hladilnik, saj se bodo tako rogljički lažje oblikovali.

Rogljičke oblikujemo tako, da iz kosa mase najprej naredimo dolg svaljek, ga nato z lopatko narežemo na poljubno dolge kose, te pa zavijemo v polmesece oziroma rogljičke. Lahko delamo večje ali manjše, tanjše ali debelejše – po okusu.

Rogljičke kakšnih 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 190 stopinj. Ne pozabimo na papir za peko, saj jih bomo tako precej lažje ločili od dna pekača kot sicer.

Ko so rogljički pečeni, jih povaljamo v sladkorju v prahu.

Deli s prijatelji