Pecivo z dodatkom skute in kisle smetane se vam bo kar stopilo v ustih. Priprava je hitra in preprosta, sestavine pa tudi takšne, ki se bodo gotovo našle v hladilniku in shrambi. Da je pecivo res okusno, lahko sklepamo po tem, da njegovo različico nekateri imenujejo kar »pecivo za požrešne sosede«.
Sestavine za testo:
- 3 jajca
- 5 žlic sladkorja
- 8 žlic olja
- 7 žlic moke
- 1 pecilni prašek
Sestavine za skutni nadev:
- 2 jajci
- 5 žlic sladkorja
- 500 gramov skute
- 1 lonček kisle smetane (180 gramov)
- 1 vrečica praška za vaniljev puding
Najprej naredimo testo, in sicer penasto umešamo jajca in sladkor, nato pa postopoma dodajamo še preostale sestavine. Srednje velik pekač namastimo in po dnu potresemo drobtine, nato pa vanj vlijemo pripravljeno biskvitno mešanico.
Nadev pripravimo tako, da preprosto vse sestavine dobro zmešamo, nato pa ga previdno in čim bolj enakomerno nanesemo na testo, ki je že v pekaču.
Pecivo pečemo približno pol ure v pečici, ki smo jo ogreli na 180 stopinj Celzija, med peko pa naj nas ne preseneti, če testo ponekod pokuka na plan. Tako bo končno pecivo bolj razgibano in še zanimivejše. Ko je pečeno, naj se ohladi, zatem pa ga narežemo na kocke in ponudimo.