KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: sočne vaniljeve kocke

Objavljeno 29. avgust 2014 16.20 | Posodobljeno 29. avgust 2014 16.21 | Piše: Mo. S.

Hitro in preprosto lahko naredite slastne kocke, po katerih si boste obliznili prste.

Sočne vaniljeve kocke.

Za preproste vaniljeve kocke potrebujemo osnovne sestavine za biskvit in kuhan vaniljev puding. Ta bo kocke naredil še sočnejše in slastnejše, seveda pa lahko po mili volji izberete tudi drug okus pudinga ali pa kakšno drugačno kremo. Pri peki se držite osnovnega recepta, nato pa ga lahko po svojem okusu spreminjate in ustvarjali boste lahko vedno nove dobrote.

Sestavine:image

  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice čokolade v prahu
  • 2 žlici olja
  • 6 žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vrečka vaniljevega pudinga, mleko in sladkor

V posodi penasto umešamo jajca in sladkor, mešanici pa postopoma dodajamo še čokolado v prahu, olje in na koncu moko s pecilnim praškom. Biskvit pečemo v pekaču, ki smo ga dobro namastili, in sicer dobrih 20 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija.

Med peko lahko, da bo pecivo sočnejše, pripravimo tekočino, ki jo bomo polili po pečenem biskvitu. V kozarcu lahko zmešamo vodo in malo sladkorja ali mleko in kanček ruma oziroma izberemo okus, ki nam je najljubši. Ko je biskvit pečen, ga preprosto polijemo z decilitrom ali dvema pripravljene tekočine, med ohlajanjem pa po navodilih z vrečice skuhamo puding (za to potrebujemo še pol litra mleka in malo sladkorja).

Kuhan puding polijemo po biskvitu in počakamo, da se ohladi. Mi smo po vrhu natresli še nekaj čokoladnih koščkov, ki so prijetni očem in brbončicam.

Preberite še preostale recepte iz naše kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji