Če ste pravi ljubitelj čokolade, se te slastne pregrehe nikoli ne naveličate. V kombinaciji s kokosom lahko poskrbi za pravo zabavo za brbončice, ob tem pa recept, ki ga predstavljamo danes, ne zahteva nobenih posebnih tehnik ali znanja. Le sledite navodilom in ne more vam spodleteti.
Sestavine za biskvit:
- 5 jajc
- 280 gramov sladkorja
- 2 decilitra olja
- 2 decilitra mleka
- 5 žlic kakava
- 300 gramov moke
- 1 pecilni prašek
Sestavine za preliv:
- tekočina za vlaženje biskvita: 2 decilitra mleka in tri žlice ruma
- 100 gramov čokolade za kuhanje
- 80 gramov margarine
- 50 gramov sladkorja v prahu
- 2 žlici mleka
- kokosova moka
Najprej pripravimo biskvit: jajca in sladkor dobro zmešamo, nato pa postopoma dodajamo še preostale sestavine. Na koncu sta na vrsti moka in pecilni prašek. Biskvit pečemo v velikem pekaču in v pečici, ki smo jo ogreli na 170 stopinj Celzija. Peka naj traja približno 25 minut, seveda pa je to odvisno od pečice.
Med peko pripravimo tekočino za vlaženje biskvita: v lončku zmešamo mleko in malo ruma, nato pa še vroč biskvit s to mešanico enakomerno polijemo.
Ko se biskvit počasi ohlaja, pripravimo čokoladno glazuro: v parni kopeli stopimo čokolado in margarino, ki smo jima dodali sladkor in mleko. Grejemo toliko časa, dokler ni mešanica tekoča in brez čokoladnih grudic. Ko je biskvit ohlajen, ga namažemo z glazuro, po vrhu pa potresemo še kokosovo moko. Narežemo na kocke in ponudimo.