KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: sladka rolada z marmelado

Objavljeno 21. junij 2014 14.00 | Posodobljeno 21. junij 2014 14.00 | Piše: Mo. S.

Sladko rolado naredimo zgolj iz nekaj sestavin.

Biskvit pečemo na papirju za peko.

Sladkih dobrot ni nikoli dovolj, če jih lahko naredimo hitro in preprosto, pa še toliko boljše. Rolado naredimo zgolj iz nekaj sestavin, namesto kakšnega zapletenega nadeva pa uporabimo le marmelado (mi smo uporabili domačo slivovo) ali kakšen čokoladni namaz. In uspeh je zagotovljen.

Sestavine:image

  • 5 žlic sladkorja
  • 5 jajc
  • 5 žlic moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • marmelada za nadev

V posodi penasto umešamo jajca in sladkor, mešanici pa počasi dodajamo še moko s pecilnim praškom. Na dno velikega pekača položimo papir za peko, vanj zlijemo biskvitno mešanico in na hitro spečemo. Pečico lahko brez slabe vesti ogrejemo na 200 stopinj Celzija in biskvit bo po 15 minutah pečen. Še vročega spravimo iz pekača, ga ob pomoči čiste kuhinjske krpe zvijemo v rolado, malce počakamo, nato pa ga razvijemo in namažemo z marmelado. Rolado zvijemo nazaj in jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. Narežemo in ponudimo.

Na tem mestu boste našli vse recepte iz naše kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji