Sadni kolač z dodatkom vaniljevega pudinga in s čokoladno glazuro je kot nalašč za toplejše dni. Pripravimo ga iz vsakdanjih sestavin, končni izdelek pa bo všeč vsem, ki imajo radi kaj sočnega in poletnega. Seveda je najboljše, če uporabimo sezonsko sadje, ki je sveže (v tem času so primerne vrtne jagode), lahko pa tudi konzervirano oziroma kompot in bo sladica še sočnejša.
Sestavine:
- 4 jajca
- 200 gramov sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 deciliter mleka
- 1 deciliter olja
- 1 pecilni prašek
- 250 gramov moke
- sadje
Sestavine za kremo:
- 2 vaniljeva pudinga
- 8 decilitrov mleka
- 200 gramov margarine
- malo ruma
Za testo najprej penasto umešamo jajca in sladkor, nato pa postopoma dodajamo še preostale sestavine, na koncu moko s pecilnim praškom. Po še surovem testu naložimo sadje (mi smo uporabili vložene breskve) in spečemo. Testo pečemo v velikem pekaču, in sicer približno 20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 180 stopinj Celzija.
Medtem lahko pripravimo pudingovo kremo. Po navodilih z vrečke skuhamo puding, le da uporabimo nekoliko manj mleka, da bo krema čvrstejša. Med ohlajanjem pudinga mu dodamo malce ruma in margarino, ki se bo v pudingu počasi stopila.
Ko je biskvit pečen, po njem namažemo kremo in počakamo, da se dobro ohladi. Po kremi lahko namažemo čokoladno glazuro (čokoladi dodamo malo olja in segrevamo nad vodno paro) ali pa jo okrasimo s stepeno smetano.