KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: rezine pingvin

Objavljeno 21. marec 2014 14.00 | Posodobljeno 21. marec 2014 14.00 | Piše: Mo. S.

Predstavljamo vam enega od več različnih receptov za rezine pingvin, vi pa se lahko igrate tudi po svoje.

Rezina pingvin.

Dve plasti biskvita, med njim pa rahla krema z dodatkom čokolade. To vas bo najbrž spomnilo na priljubljene rezine, ki jih lahko dobimo v prodajalnah, lahko pa jih – seveda v večji količini – naredimo tudi doma. Predstavljamo vam enega od več različnih receptov za rezine pingvin, vi pa se lahko igrate tudi po svoje: lahko naredite tanjša biskvita ali pa dodate več kreme, zanimiva pa je tudi različica z zgolj eno plastjo biskvita in s kremo na vrhu. Preizkusite in naredite po svoje.

Sestavine za dva biskvita:image

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 2 žlici kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 6 žlic tople vode

Sestavine za kremo:

  • 1/2 litra smetane za stepanje
  • 2 decilitra mleka
  • 1 vrečica utrjevalca za smetano (kremfix)
  • 1 vaniljev sladkor

Sestavine za čokoladni preliv:

  • 200 gramov čokolade za kuhanje
  • 60 gramov margarine
  • 1 deciliter vode

Najprej v manjšem pekaču spečemo dva biskvita. Vse sestavine zmešamo, mešanico razdelimo na dva enaka dela in dva biskvita približno 15 minut pečemo pri 180 stopinjah Celzija. Uporabimo papir za peko, saj moramo en biskvit spraviti iz pekača – uporabili ga bomo pri sestavljanju sladice.

Med ohlajanjem biskvitov naredimo čokoladni preliv, tako da vse sestavine stopimo nad vodno paro in jih dobro premešamo, kremo pa naredimo tako, da najprej stepemo smetano. Ko je že skoraj stepena, dodamo utrjevalec, vaniljev sladkor, nato pa še postopamo mleko. Krema mora biti rahla in ne preveč gosta.

Zdaj je na vrsti sestavljanje sladice. Na dnu pekača naj bo biskvit, nanj namažemo polovico kreme in malce počakamo, po vrhu pa namažemo skoraj ohlajeno stopljeno čokolado, a le kakšno tretjino, saj bomo preostanek potrebovali še na koncu. Spet nekoliko počakamo, da se čokolada strdi, nato pa nanjo namažemo drugo polovico kreme, nanjo položimo drugi biskvit, po njem pa namažemo še preostanek čokolade. Sladica naj do postrežbe počaka v hladilniku.

Deli s prijatelji