KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: pecivo s čokolado in kokosom

Objavljeno 27. junij 2014 14.55 | Posodobljeno 27. junij 2014 14.57 | Piše: Mo. S.

Med peko lahko pripravimo glazuro.

... in kokosovo moko.

V le nekaj korakih lahko naredite okusno pecivo, nad katerim bodo navdušeni vsi, ki imajo radi kombinacijo čokolade in kokosa, in tudi tisti, ki zgolj radi prigriznejo kaj sladkega. Pripravimo ga tako, da najprej spečemo osnovni biskvit, nato pa ga obogatimo s čokoladno glazuro in kokosom.

Sestavine:image

  • 4 jajca
  • 12 žlic sladkorja
  • 12 žlic mleka
  • 12 žlic olja
  • 12 žlic moke
  • 1 pecilni prašek

Sestavina za glazuro:

  • 100 gramov čokolade za kuhanje
  • dve žlici masla
  • 1 deciliter mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • kokosova moka za posip

V posodi penasto umešamo sladkor in jajca, mešanici postopoma dodajamo mleko, olje in na koncu še moko s pecilnim praškom. Manjši pekač namastimo in vanj potresemo malo moke, nato pa v pekač vlijemo še biskvitno mešanico. Pri 180 stopinjah Celzija naj se peče približno 20 minut.

Med peko lahko pripravimo glazuro: vse sestavine (razen kokosa) damo v kovinsko posodo in jih segrevamo nad paro. Vmes večkrat premešamo, da se čokolada popolnoma razpusti. Glazuro namažemo po pečenem biskvitu, po vrhu pa potresemo še kokosovo moko.

Deli s prijatelji