KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: orehove kroglice

Objavljeno 11. april 2014 15.00 | Posodobljeno 11. april 2014 15.00 | Piše: Mo. S.

Samo v treh korakih in brez kuhanja ali peke lahko naredite sladke piškotke.

Orehove kroglice.

Orehove kroglice, ki jih ta teden predstavljamo v naši kuhinji za začetnike, so dobrodošla rešitev, kadar se znajdete v časovni stiski, gostje pa vam že dobesedno trkajo na vrata. Priprava je hitra in preprosta, sestavine pa tudi takšne, ki jih imate skoraj zagotovo vedno pri roki. Kroglice bodo končane v treh korakih, če imate manjše otroke, pa bodo v pripravi ljubkih piškotkov lahko uživali tudi oni, saj ni nevarnosti, da bi se med pripravo opekli, porezali ali kako drugače poškodovali.

Sestavine:image

  • 8 žlic mletih orehov
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 4 žlice čokolade v prahu
  • 1 žlica ruma
  • 80 gramov margarine
  • za posip: kokosova moka, mleti orehi, sladkor, stopljena čokolada ipd.

Orehe, sladkor, čokolado, rum in zmehčano margarino damo v isto posodo ter zgnetemo naprej ob pomoči žlice, nato pa še z roko, da dobimo dovolj trdno maso, da bomo lahko oblikovali kroglice. Če menite, da je masa preredka, ji lahko dodate še malo orehov.

Dobro je, da masa kakšne pol ure počiva v hladilniku, ni pa to nujno, saj je najpomembnejše, da boste iz nje lahko oblikovali kroglice. Iz mase torej z rokami oblikujemo kroglice v velikosti manjšega oreha, jih polagamo na krožnik, nato pa jih povaljamo v kokosovi moki, mletih orehih ali sladkorju ali pa jih oblijemo s stopljeno čokolado. Mi smo za naše kroglice uporabili kokos, orehe in čokolado, tako da je na koncu nastal pisan mozaik sladkih majhnih piškotkov.

Deli s prijatelji