KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: medenjaki

Objavljeno 03. oktober 2014 16.30 | Posodobljeno 03. oktober 2014 16.30 | Piše: Mo. S.

Medenjaki se v vse hladnejših dneh vedno bolj priležejo.

Za slastne medenjake ne potrebujemo veliko truda, sestavine zanje pa se skoraj zagotovo skrivajo v vsaki kuhinji ali shrambi. Vse sestavine preprosto zmešamo, pustimo, da malce počivajo, nato pa oblikujemo medenjake, ki se v teh vse hladnejših jesenskih dneh in večerih več kot priležejo.

Sestavine:image

  • 500 gramov moke
  • 1 čajna žlička jedilne sode
  • 150 gramov margarine
  • 150 gramov sladkorja
  • 2 jajci
  • 5 žlic medu
  • malo cimeta

V posodi zmešamo moko in sodo, nato pa dodamo nadrobljeno margarino in vse skupaj premešamo. Dodamo še sladkor, jajci, med in ščepec ali dva cimeta (po okusu). Vse skupaj dobro pregnetemo z rokami, nato pa pustimo, da testo v hladilniku počiva eno uro ali več.

Ko je testo dobro ohlajeno, iz njega delamo kroglice v velikosti večjega oreha (velikost spet izberite po želji) in jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ker bodo medenjaki med peko malce narasli, jih na pekač ne polagamo povsem skupaj, ampak med njimi pustimo nekaj prostora.

Medenjake pečemo 15 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Ko so pečeni, jih takoj poberemo s pekača in shranimo v zaprto posodo.

Preberite še preostale recepte iz naše kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji