KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: medeni mafini

Objavljeno 22. avgust 2014 15.00 | Posodobljeno 22. avgust 2014 15.00 | Piše: Mo. S.

Pri mafinih je na voljo nešteto različic.

Medeni mafini.

Če imate pekač za mafine (če si boste enega privoščili, vam res ne bo žal) in papirnate modelčke, lahko ustvarite marsikaj – mafine, tortice in slovite kolačke (cupcakes), a to zadnje morda kdaj drugič. Že pri mafinih je namreč na voljo nešteto različic, ki jih lahko ustvarjate po svojem okusu. Mi smo tokrat naredili mafine z medom, ko boste našli svojo najljubšo, pa jo boste verjetno nenehno ponavljali.

Sestavine:image

  • 1 jajce
  • 100 gramov sladkorja
  • 250 gramov moke
  • 1 pecilni prašek
  • polovica čajne žličke jedilne sode
  • 120 gramov masla
  • 80 gramov kisle smetane
  • 4 velike žlice medu
  • 1 deciliter mleka

Moko dobro zmešamo s pecilnim praškom in sodo. V drugi posodi stepemo jajce s sladkorjem, nato pa postopoma dodajamo zmehčano maslo, kislo smetano, mleko in med. Na koncu previdno umešamo še mešanico moke s pecilnim praškom in sodo. Mešanico pustimo, da nekaj časa počiva, saj bodo tako mafini še bolj narasli kot sicer.

Medtem prižgemo pečico, ki naj se segreje na 180 stopinj Celzija. Pripravimo pekač, vanj polagamo papirnate košarice in jih do treh četrtin napolnimo s testom, saj bodo narasli.

Mafine pečemo približno 25 minut, jih takoj po peki še nekaj minut pustimo v pekaču, na koncu pa lahko nanje kanemo nekaj medu ali potresemo sladkor v prahu.

Deli s prijatelji