KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: marmorni keksi

Objavljeno 17. april 2015 15.00 | Posodobljeno 17. april 2015 15.00 | Piše: Mo. S.

Vsak je drugačen, njihova priprava pa je izredno preprosta.

Preprosti keksi so še zanimivejši zato, ker so igrivo pisani. Vsak je drugačen, njihova priprava pa je izredno preprosta. Pečemo jih nekoliko dlje, to je 20 minut, vendar pa pri precej nizki temperaturi. Iz pečice jih poberemo, ko so na otip trdi, na dnu pa lepo rjavo zapečeni. Poskusite, ne bo vam žal.

Sestavine:image

  • 250 gramov masla
  • 130 gramov sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • 500 gramov moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici kakava

Zmehčano maslo v posodi zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Dodamo jajce, spet premešamo z žlico, nato pa umešamo še moko s pecilnim praškom. Testo dobro zgnetemo z rokami, da postane enotno.

Nato ga razdelimo na dva dela in enemu dodamo kakav ter ga dobro zgnetemo, da postane rjave barve. Na delovno površino damo najprej svetlo testo, po vrhu pa še rjavo. Vse skupaj malce razvaljamo in testo zvijemo v pisano rulado. Rulado narežemo na rezine, iz teh pa oblikujemo okrogle kekse.

Polagamo jih v pekač s papirjem za peko in jih 20 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 170 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji