KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: marelične kocke

Objavljeno 21. november 2014 14.50 | Posodobljeno 21. november 2014 14.51 | Piše: Mo. S.

Če nimate veliko časa, je priprava tega biskvita kot naročena.

Za preprost biskvit potrebujemo le nekaj sestavin, a je zaradi posebnega postopka tako rahel, da se v ustih kar topi. Marmelada mu doda nekaj svežine, orehi pa pridih jeseni. Če nimate veliko časa, je priprava tega biskvita kot naročena.

Sestavine:image

  • 4 jajca
  • 120 gramov sladkorja
  • 120 gramov moke
  • ½ vrečice pecilnega praška
  • malo soka limone
  • štiri žlice marelične marmelade
  • pest ali dve nasekljanih orehov

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo trd sneg, vanj pa nežno vmešamo sladkor, rumenjake in sok limone. Ko zmes naraste, postopoma dodamo še moko s pecilnim praškom.

Manjši pekač dobro namastimo in potresemo z moko, nato pa vanj vlijemo biskvitno maso. Pri približno 180 stopinjah Celzija pečemo od 12 do 15 minut.

Med peko lahko pripravimo tekočo marmelado, in sicer jo segrejemo nad vodno paro ali v mikrovalovni pečici. Namažemo jo po pečenem biskvitu, na koncu pa sladko dobroto potresemo še z nasekljanimi orehi.

Narežemo na kocke in ponudimo.

Preberite še preostale recepte iz kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji