Mandljeve rezine z dodatkom marmelade in čokolade pripravimo hitro in s preprostimi postopki. Mi smo za pekač zaradi zanimive oblike uporabili srnin hrbet, lahko pa izberete tudi katerega drugega. Namig: namesto mandljev lahko dodate orehe, lešnike ali druge oreške.
Sestavine:
- 5 jajc
- 50 gramov moke
- 120 gramov masla
- 120 gramov sladkorja
- polovica vrečice pecilnega praška
- 80 gramov čokolade v prahu
- 50 gramov mletih mandljev
- 20 gramov drobtin
- marmelada
Za preliv:
- 100 gramov čokolade za kuhanje
- 40 gramov masla
- 3 žlice olja
- mandlji za okras
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake dobro zmešamo s sladkorjem, postopoma dodamo še maslo, čokolado v prahu in sneg, ki smo ga stepli iz beljakov. Sneg v maso vmešamo z ročno metlico (da ohranimo čim več zračnih mehurčkov), medtem pa dodajamo še moko s pecilnim praškom, drobtine in mlete mandlje.
Pekač (z zgornjo količino smo napolnili dva srnina hrbta) dobro namastimo in potresemo z moko ali drobtinami, vanj vlijemo testo in ga pečemo približno 25 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 175 stopinj Celzija.
Preberite še preostale recepte iz kuhinje za začetnike.
Ko je biskvit pečen, ga obrnemo in spravimo iz pekača. Po vrhu ga namažemo z marmelado, med ohlajanjem pa nad vodno paro stopimo še preliv iz čokolade in maščobe. Na koncu biskvit namažemo še s prelivom in potresemo z mandlji, počakamo, da se ohladi, ga narežemo na rezine – in sladica je narejena.