KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: kokosovi rogljički

Objavljeno 28. november 2014 13.10 | Posodobljeno 28. november 2014 13.12 | Piše: Mo. S.

Z veseljem jih boste ponudili tudi morebitnim gostom.

Domače rogljičke lahko hranite kar nekaj časa, pa bodo še vedno okusni. Priprava zaradi oblikovanja sicer zahteva nekaj več časa, a na koncu vam ne bo žal, saj jih boste z veseljem ponudili tudi morebitnim gostom.

Sestavine:image

  • 400 gramov moke
  • žlička pecilnega praška
  • 200 gramov masla
  • 170 gramov sladkorja
  • 150 gramov kokosove moke
  • 2 jajci
  • naribana lupina limone
  • 3 žlice kisle smetane
  • sladkor v prahu za posipanje

Moki dodamo nadrobljeno maslo in dobro premešamo. Nato vmešamo še preostale sestavine in z rokami zgnetemo gladko testo, ki naj v hladilniku počiva kakšno uro.

Ko je dobro ohlajeno, iz njega oblikujemo rogljičke (najprej naredimo tanke svaljke, nato pa jih narežemo na palčke in ukrivimo), jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem ter spečemo. Pečemo jih kakšnih 15 minut pri temperaturi 190 stopinj Celzija oziroma toliko časa, da na otip niso več mehki.

Pečene ohladimo in povaljamo po sladkorju v prahu. Hranimo jih v dobro zaprti škatli za piškote.

Preberite še preostale recepte iz naše kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji