Domače rogljičke lahko hranite kar nekaj časa, pa bodo še vedno okusni. Priprava zaradi oblikovanja sicer zahteva nekaj več časa, a na koncu vam ne bo žal, saj jih boste z veseljem ponudili tudi morebitnim gostom.
Sestavine:
- 400 gramov moke
- žlička pecilnega praška
- 200 gramov masla
- 170 gramov sladkorja
- 150 gramov kokosove moke
- 2 jajci
- naribana lupina limone
- 3 žlice kisle smetane
- sladkor v prahu za posipanje
Moki dodamo nadrobljeno maslo in dobro premešamo. Nato vmešamo še preostale sestavine in z rokami zgnetemo gladko testo, ki naj v hladilniku počiva kakšno uro.
Ko je dobro ohlajeno, iz njega oblikujemo rogljičke (najprej naredimo tanke svaljke, nato pa jih narežemo na palčke in ukrivimo), jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem ter spečemo. Pečemo jih kakšnih 15 minut pri temperaturi 190 stopinj Celzija oziroma toliko časa, da na otip niso več mehki.
Pečene ohladimo in povaljamo po sladkorju v prahu. Hranimo jih v dobro zaprti škatli za piškote.
Preberite še preostale recepte iz naše kuhinje za začetnike.