Če ste ljubitelji kave, bo ta sladica ravno pravšnja za vas, če pa kave ne marate oziroma bodo rezine jedli otroci, pa kavo lahko nadomestite s sadnim sokom in izpustite rum. Recept lahko tako prikrojite po svoje in zadovoljite svoj okus, zato ne omahujte, saj za pripravo teh rezin potrebujete le nekaj osnovnih sestavin.
Sestavine:
- 4 jajca
- 120 gramov sladkorja
- 120 gramov moke
- žlička pecilnega praška
Sestavine za nadev:
- 2 decilitra skuhane kave
- malo ruma
- 2 decilitra sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor
- čokolada za posipanje
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg, mu dodamo rumenjake in mešamo, dokler zmes dobro ne naraste. Nato postopoma dodajamo še moko s pecilnim praškom in narahlo premešamo, da se zračni mehurčki ne porazgubijo.
Srednje velik pekač namastimo in pomokamo, vanj vlijemo maso in v pečici pečemo 15 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Med peko skuhamo kavo, počakamo, da se usedlina usede, jo prelijemo v drugo posodo in ji dodamo rum.
Pečen biskvit navlažimo z mešanico kave in ruma, nato pa stepemo še smetano in jo enakomerno porazdelimo po vrhu. Za okras lahko dodamo še naribano čokolado.
Sladico hranimo v hladilniku, jo narežemo na rezine in postrežemo hladno.