KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: jogurtovo pecivo z breskvami

Objavljeno 19. september 2014 15.35 | Posodobljeno 12. september 2014 13.38 | Piše: Mo. S.

Sadje izberite po svojem okusu.

Preprosta sladica vam ne bo vzela veliko truda ne časa, prav tako od vas ne bo zahtevala kakšnih posebnih postopkov. Če želite, lahko breskve mirne volje zamenjate s kakšnim drugim sadjem, namesto vloženega lahko uporabite tudi sveže, na koncu pa lahko pecivo za piko na i okrasite še s stepeno smetano.

Sestavine:image

  • 3 jajca
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dl jogurta
  • 5 žlic olja
  • 10 žlic moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • vložene breskve

Najprej v posodi penasto umešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor, nato pa mešanici postopoma dodajamo jogurt in olje ter na koncu še moko s pecilnim praškom. Če se nam zdi, da je mešanica preredka, dodamo še malo moke oziroma se pri njej ustavimo, ko menimo, da je biskvitno testo dovolj gosto.

Pripravimo srednje velik pekač, ga dobro namastimo in po njem potresemo malce moke, nato pa vanj vlijemo testo. Vložene breskve razrežemo na manjše kose in jih enakomerno razporedimo po biskvitnem testu v pekaču.

Biskvit pečemo približno 20 minut pri temperaturi 190 stopinj Celzija. Ko je pecivo pečeno, ga lahko navlažimo s sokom, ki je ostal od breskovega kompota, ko se ohladi, pa ga razrežemo, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Preberite še preostale recepte iz naše kuhinje za začetnike.

Deli s prijatelji