KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: hrustljavi keksi s koščki čokolade

Objavljeno 10. maj 2014 14.00 | Posodobljeno 10. maj 2014 14.00 | Piše: Mo. S.

Za te kekse ne potrebujete testomata ali kakšnega drugega pripomočka.

Hrustljavi keksi s koščki čokolade.

Brez zapletenih postopkov in pripomočkov lahko hitro pripravimo okusne hrustljave kekse s koščki čokolade. Poleg sestavin, ki jih skoraj zagotovo vedno hranite v kuhinji, potrebujete le nekaj dobre volje in keksi bodo uspešnica.

Sestavine:image

  • 125 gramov masla
  • 150 gramov sladkorja
  • 1 jajce
  • 200 gramov moke
  • žlička vaniljevega sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • 4 žlice mleka
  • 2 žlici kakava
  • koščki čokolade

Vse sestavine, razen koščkov čokolade, zmešamo z električnim mešalnikom, na koncu je na vrsti moka s pecilnim praškom. Z moko uravnamo gostoto mase: če želimo, da so keksi višji, dodajte še nekaj več moke, saj se bodo v pekaču na visoki temperaturi skoraj zagotovo razlezli. Ko je masa narejena, vanjo nežno vmešamo še koščke čokolade, ki bodo popestrili že tako okusne piškote.

Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj pa z žličko polagamo kupčke testa. Ti naj bodo precej narazen, da se ne bodo sprijeli, pečemo pa jih približno 15 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji