KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: čokoladni mafini z orehi

Objavljeno 21. februar 2014 14.25 | Posodobljeno 18. februar 2014 12.50 | Piše: Mo. S.

Naredite mafine s hrustljavo skorjico in koščki orehov, ki se odlično podajo k čokoladi.

Čokolado, maslo in mleko nad vodno paro ...

Priljubljene mafine lahko pripravljamo z najrazličnejšimi sestavinami, mi pa smo jim v kuhinji za začetnike dodali orehe in vedno aktualno čokolado. Priprava ne zahteva veliko truda, pomembno je le, da imamo pekač za mafine in papirnate košarice, vse druge sestavine se skoraj zagotovo najdejo v vaši kuhinji.

Sestavine (za 18 mafinov):image

  • 100 gramov čokolade za kuhanje
  • 100 gramov masla
  • 1,5 decilitra mleka
  • 2 jajci
  • 240 gramov moke
  • 100 gramov sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1 ščepec soli
  • 0,5 žličke sode bikarbone
  • 3 pesti orehov

Čokolado, maslo in mleko stopimo nad vodno paro, dobro premešamo z žlico in nekoliko ohladimo. Stepemo dve jajci in jim dodamo čokoladno mešanico ter še enkrat premešamo. V drugi posodi zmešamo vse preostale (suhe) sestavine: moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek, sol in sodo. Orehe z nožem sesekljamo in jih pustimo za konec.

V naslednjem koraku mešanico suhih sestavin zamešamo k čokoladno-jajčni mešanici, na koncu pa dodamo še orehe in vse skupaj zamešamo z žlico. Bolj ko boste mešali, več zraka bo ušlo iz mešanice, mafini pa bodo bolj narasli, če boste mešali čim manj. Mešanica naj bo homogena in precej gosta.

Z žlico jo polagamo v papirnate košarice, pri tem pa pazimo, da košarice napolnimo le do polovice ali treh četrtin, saj bodo mafini precej narasli. Pečemo jih od 15 do 20 minut pri 190 stopinjah Celzija.

image

Deli s prijatelji