KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: čokoladni kremni biskvit

Objavljeno 30. januar 2015 14.00 | Posodobljeno 30. januar 2015 14.06 | Piše: Mo. S.

Le kdo ne mara čokolade?

Če želite pripravljati slaščice, je čokolada skorajda nepogrešljiva. Le težko boste našli ljudi, ki je ne marajo, iz nje pa lahko naredite malo morje dobrot. Tokrat smo pripravili preprost biskvit s kremo in čokoladno glazuro, ki se kar topi v ustih.

Sestavine za biskvit:

  • 4 jajcaimage
  • 4 žlice sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička pecilnega praška

Sestavine za kremo:

  • 3 decilitre smetane za stepanje
  • 5 žličk sladkorja v prahu
  • 3 žličke kakava

Sestavine za glazuro:

  • 2 žlici margarine
  • 2 rebri čokolade za kuhanje

Najprej spečemo biskvit: zmešamo jajca in sladkor ter dodajamo moko s pecilnim praškom in kakav. Srednje velik pekač namastimo in ga potresemo z moko, biskvit pa pri temperaturi 180 stopinj Celzija pečemo kakšnih 12 minut.

Počakamo, da se ohladi, medtem pa pripravimo kremo. Smetano stepemo, ji dodamo sladkor in kakav ter na hitro premešamo. Kremo enakomerno namažemo po biskvitu, na koncu pa naredimo še čokoladno glazuro.

V skodelici stopimo margarino, nato pa vanjo dodamo čokolado in mešamo, dokler se ne stopi in nastane gladka glazura. Polijemo jo po vrhu biskvita s kremo in počakamo, da se vse skupaj ohladi ter strdi. Narežemo na kocke ali kvadrate.

 

Deli s prijatelji