KUHAJMO SAMI

Kuhinja za začetnike: čokoladni gozd

Objavljeno 31. oktober 2014 14.00 | Posodobljeno 31. oktober 2014 14.18 | Piše: Mo. S.

Pri pripravi naj vas vodita domišljija in otroška razigranost.

Če vam manjka idej za zaposlitev otrok med počitnicami, vam ponujamo rešitev: pomagajo naj vam pri pripravi slastnega čokoladnega gozda, pri čemer bodo zagotovo uživali. Toda tudi če otrok ni v bližini, se lahko lotite ustvarjanja, pri pripravi pa naj vas vodita domišljija in otroška razigranost.

Sestavine: image

  • 200 gramov mletih piškotov albert
  • 150 gramov mletih mandljev, orehov ali lešnikov
  • 70 gramov sladkorja v prahu
  • 130 gramov masla
  • 100 gramov čokolade v prahu
  • 4 žlice marelične marmelade
  • malo kakava
  • malo ruma

Sestavine za glazuro:

  • 100 gramov čokolade za kuhanje
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici masla
  • čokoladne mrvice
  • sladkor, kokosova moka ali drug drobni posip

Najprej pripravimo maso, iz katere bomo oblikovali ježke, gobe in kroglice. V posodi dobro zgnetemo vse zgoraj naštete sestavine (kakav dodamo za barvo, rum pa za aromo), nato pa maso za kakšno uro postavimo v hladilnik.

Ko se dobro ohladi, iz nje izdelamo različne oblike. Seveda lahko ostanete zgolj pri kroglicah, lahko pa iz njih oblikujete še ježke (kroglico na enem delu sploščimo in zožimo za smrček) ali gobe.

Pripravimo glazuro: nad vodno paro stopimo čokolado za kuhanje, ji dodamo olje in maslo ter dobro premešamo. Z glazuro namažemo ježke in zgornje dele gobic, prav tako lahko z njo po dva dela gobic tudi zlepimo skupaj. S čokoladnimi mrvicami ježkom naredimo bodice, z majhnimi bombončki pa še oči. Okrasimo lahko tudi gobe in kroglice, ki jih lahko povaljamo v sladkorju ali kokosovi moki, pa bodo videti kot kostanjeve ježice ... Skratka, možnosti za čokoladni minigozd je več kot dovolj.

Na koncu je treba le še počakati, da se čokoladna glazura dobro ohladi in sladka zabava je pripravljena.

Deli s prijatelji