Čokoladno kremo s smetano pripravimo v kozarce, skodelice ali druge manjše posodice. Priprava je hitra in preprosta, z dodatkom stepene smetane pa se bo okus čokolade pomešal s smetano, celotna sladica pa bo tako še rahlejša.
Sestavine:
- 200 gramov čokolade za kuhanje
- 200 gramov sladkorja
- 4 rumenjaki
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 1/2 litra sladke smetane
- smetana za stepanje (po želji)
Sladko smetano (lahko je tudi takšna za stepanje) zavremo, odstavimo z ognja, dodamo vaniljev sladkor in počakamo kakšnih 15 minut. Medtem v posodi stepamo rumenjake s sladkorjem, da se zmes speni in naraste. Dodamo malce ohlajeno stopljeno čokolado, ki smo jo stopili nad vodno paro, nato pa zmesi počasi dodajamo še pregreto smetano z vaniljevim sladkorjem.
Zmes mora biti v posodi, ki jo lahko segrevamo, saj jo je treba na zmernem ognju mešati, dokler ne zavre in se primerno zgosti. Odstavimo jo z ognja, počakamo, da se nekoliko ohladi, nato pa jo razdelimo v posodice in jih postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lahko čokoladni kremi dodamo še stepeno sladko smetano.