RECEPT

Krema iz bele čokolade in zelenega čaja

Objavljeno 07. oktober 2014 15.00 | Posodobljeno 07. oktober 2014 15.00 | Piše: Beba Splichal

Zeleni čaj in bela čokolada sta odlična kombinacija.

Matcha je drobno mleti zeleni čaj grma Camellia sinensis. Zanimivo je, da tri tedne pred ročnim obiranjem grme čajevca pokrijejo, da imajo ti več klorofila, listi pa so zato tanjši in večji. Čeprav čaj v prahu pri nas ni znan, ni novost, saj ga ljubitelji poznajo že od 7. stoletja. 

Pripravimo, preden začnemo:

  • manjše dekorativne kozarčke.

Sestavine:

  • Za 4 lončke
  • 170 g bele čokolade
  • 60 ml mandljevega ali kokosovega mleka
  • 120 g svilnatega tofuja
  • žlica matche
  • 2 žlici vroče vode
  • žlica pistacij 

Kako se lotimo?

1. V manjšo kozico nalomimo belo čokolado. V vodni kopeli jo stopimo (voda naj sega do polovice kozice s čokolado). Počasi primešamo mandljevo mleko.

2. Tofu z vilicami pretlačimo. V manjši lonček damo prah matcha, ga prelijemo z vročo vodo in z metlico dobro zmešamo, da ne nastanejo grudice. Prilijemo k tofuju in premešamo.

3. V blenderju zmešamo tofu in stopljeno belo čokolado. Porazdelimo med štiri manjše kozarce.

4. Pistacije drobno nasekljamo in z njimi okrasimo kremo. Postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali bolje za čez noč, da se krema rahlo strdi.

 

Deli s prijatelji