David Bez ni kuhar, je pa velik sladokusec in estet, tipičen Italijan, oče in mož. V kuharici Ljubim solate, pred kratkim izdani tudi pri Založbi Mladinska knjiga, najdemo recepte z njegovega odmevnega bloga. Na njem so ga bralci spremljali, ko si je v službi vsak dan za kosilo pripravil svežo sezonsko solato za še več energije.
Pastrami, pečeni sladki krompir in cavolo nero
Za solato pripravimo:
- 60 g nasekljanega ozkolistnega ohrovta cavolo nero (brez stržena)
- 1/2 na kocke narezanega sladkega krompirja
- pest v sopari kuhanega graha
- 50 g tankih rezin pastramija (ali pečene govedine)
- pest svežih listov mete
Za preliv zmešamo:
- žlico ekstradeviškega olivnega olja
- žličko balzamičnega kisa
- ščepec soli in popra
Sardine, fižol pinto in avokado
Za solato pripravimo:
- glavico solate little gem ali srček mehke solate
- narezan manjši avokado
- 100 g vloženega rjavega fižola pinto (ali borlotti)
- 50 g nadrobljenih sardin
- 2 narezani mladi čebuli
Za preliv zmešamo:
- žlico ekstradeviškega olivnega olja
- žličko limonovega soka
- ščepec soli in popra
Kozji sir, hruška, korenček in lešniki
Za solato pripravimo:
- velik korenček, narezan na trakove z lupilnikom
- nasekljano hruško
- 50 g nadrobljenega kozjega sira
- pest nasekljanih blanširanih lešnikov
- pest semen granatnega jabolka
- pest svežih listov timijana
Za preliv zmešamo:
- žlico ekstradeviškega olivnega olja
- žličko balzamičnega kisa
- ščepec soli in popra