RECEPTI

Kosilo v pisarni

Objavljeno 03. februar 2015 14.00 | Posodobljeno 03. februar 2015 14.00 | Piše: K. C.

V pičlih dvajsetih minutah ali prej.

Pastrami, pečeni sladki krompir in cavolo nero

David Bez ni kuhar, je pa velik sladokusec in estet, tipičen Italijan, oče in mož. V kuharici Ljubim solate, pred kratkim izdani tudi pri Založbi Mladinska knjiga, najdemo recepte z njegovega odmevnega bloga. Na njem so ga bralci spremljali, ko si je v službi vsak dan za kosilo pripravil svežo sezonsko solato za še več energije.

Pastrami, pečeni sladki krompir in cavolo nero

Za solato pripravimo:

  • 60 g nasekljanega ozkolistnega ohrovta cavolo nero (brez stržena)
  • 1/2 na kocke narezanega sladkega krompirja
  • pest v sopari kuhanega graha
  • 50 g tankih rezin pastramija (ali pečene govedine)
  • pest svežih listov mete

Za preliv zmešamo:

  • žlico ekstradeviškega olivnega olja
  • žličko balzamičnega kisa
  • ščepec soli in popra

Sardine, fižol pinto in avokado

Za solato pripravimo:

  • glavico solate little gem ali srček mehke solate
  • narezan manjši avokado
  • 100 g vloženega rjavega fižola pinto (ali borlotti)
  • 50 g nadrobljenih sardin
  • 2 narezani mladi čebuli

Za preliv zmešamo:

  • žlico ekstradeviškega olivnega olja
  • žličko limonovega soka
  • ščepec soli in popra

Kozji sir, hruška, korenček in lešniki

Za solato pripravimo:

  • velik korenček, narezan na trakove z lupilnikom
  • nasekljano hruško
  • 50 g nadrobljenega kozjega sira
  • pest nasekljanih blanširanih lešnikov
  • pest semen granatnega jabolka
  • pest svežih listov timijana

Za preliv zmešamo:

  • žlico ekstradeviškega olivnega olja
  • žličko balzamičnega kisa
  • ščepec soli in popra 
Deli s prijatelji