POCENI KOSILO

Kosilo pod 10 evrov s šefom kuhinje restavracije Chilli

Objavljeno 16. avgust 2013 15.40 | Posodobljeno 16. avgust 2013 15.42 | Piše: Janko Makovec

Solata z morskimi sadeži, pečen piščančji file z dimljenimi gosjimi prsmi, sangrija.

Mijodrag Milašinović, šef kuhinje v restavraciji Chilli na Bledu.

Mijodrag Milašinović je šef kuhinje v restavraciji Chilli na Bledu. Uživa v pripravi lahkih poletnih jedi, rad pripravlja tudi najrazličnejše slovenske; v restavraciji kljub pekočemu imenu pripravljajo nepekoče jedi. Mijodrag, ki odlično pripravi bohinjsko postrv na najrazličnejše načine, jurčke in štruklje, se zelo dobro ujame s šefom Janijem Klemenčičem, ki mu pusti proste roke pri sestavi jedilnikov.

Solata z morskimi sadeži 

  • 30 dag zelene solate (1 kg 1 €) 0,30 €
  • 5 dag motovilca 0,40 €
  • 2 krompirja (1 kg 0,80 €) 0,15 €
  • 1 čebula (1 kg 0,80 €) 0,10 €
  • 1 strok česna 0,15 €
  • 40 dag morskih sadežev 2,50 €
  • 1 paradižnik (1 kg 0,75 €) 0,10 €
  • 5 dag oljk 0,20 €
  • oljčno olje (1 l 6 €) 0,03 €

Skupaj: 3,93 €

Solato in motovilec očistimo in damo na krožnik. Na solato narežemo kuhan krompir, na krompir pa čebulo. Morske sadeže popečemo na žaru, solimo jih na koncu in zložimo na solato. Solato dekoriramo s paradižnikom in oljkami. Morske sadeže pokapljamo s česnovim oljem.

Pečen piščančji file z dimljenimi gosjimi prsmi

  • 60 dag piščanca (1 kg 2,50 €) 1,50 €
  • sol
  • 3 dag dimljenih gosjih prsi (1 kg 12 €) 0,36 €
  • 0,5 dl oljčnega olja 0,30 €
  • 50 dag zelene solate (1 kg 1 €) 0,50 €
  • 10 dag paradižnika češnjevca (1 kg 1,50 €) 0,15 €
  • 1,5 dl balzamičnega kisa (1 l 3 €) 0,45 €
  • 20 dag čebule (1 kg 0,80 €) 0,16 €
  • 3 dl refoška (1 l 2,50 €) 0,75 €

Skupaj: 4,17 €

Piščančje prsi solimo in spečemo na žaru ali v ponvici. Na piščanca položimo narezane gosje prsi in jih postrežemo na rukoli. Zraven dodamo popečene paradižnike in balzamični kuli, ki ga naredimo tako, da čebulo narahlo popečemo v kozici s par kapljicami oljčnega olja ter zalijemo z refoškom in balzamičnim kisom. Kuhamo toliko časa, da se zreducira. Iz dobrih štirih decilitrov dobimo manj kot en deciliter. Precedimo in postrežemo poleg piščanca.

Sangrija

  • 3 dl refoška (1 l 2,50 €) 0,75 €
  • 1 dl penine (1 l 5 €) 0,50 €
  • 0,5 dl vodke (1 l 7 €) 0,35 €
  • 2 žlici sladkorja 0,10 €
  • 1 nektarina (1 kg 0,80 €) 0,15 €
  • 1 pomaranča (1 kg 1,20 €) 0,20 €
  • ananas za dekoracijo
  • 2 dl vode

Skupaj: 2,05 €

V posodo damo narezano sadje (Mijodrag je izbral nektarine in pomaranče), vodko, penino, refošk, vodo in sladkor. Premešamo in damo na hladno, da se ohladi. Ko nalijemo v kozarčke, dekoriramo z ananasom ali s katerim drugim sadjem, v sangrijo pa vržemo še kakšno kocko ledu.

Deli s prijatelji