ODPRTA KUHINJA

Kako spečemo parklje

Ste že spekli kaj za miklavža? No, nikar ne pozabite na parklje. Za vas imamo dva odlična recepta. Še namig: pravi so samo, če se jih skrivaj lotimo na miklavžev večer.
Fotografija: FOTO: Saša Drobnič Škerjanec
Odpri galerijo
FOTO: Saša Drobnič Škerjanec

Na srečo v našem času ni več prostora za stoletno tradicijo vzgoje s strašenjem in kaznovanjem. Otrokom sicer lahko povemo, kaj so nekoč pomenili parklji z rožljajočimi verigami in da se jih ni več treba bati, del starih navad pa vendarle velja ohraniti. Namreč sladko in slastno tradicijo pečenja parkljev in njihovih testenih šib. Največ veselja naredimo predšolskim malčkom, ki tako in tako radi gnetejo in pacajo s plastelinom in z glino, pa tudi kak šolar s spretnejšimi prstki se bo z veseljem pridružil. Njegov parkelj bo seveda čisto nekaj drugega kot podarjen ali kupljen.

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije