Pravijo, da bi se morali za zdravo življenje držati tega pravila: zajtrk jej kot bogataš, kosilo kot meščan in večerjo kot revež. Zadnji obrok v dnevu naj bo torej skromen, a vseeno zdrav in hranilen. Ravno zaradi teh omejitev marsikdo težko najde navdih za dobro večerjo, vendar to še ne pomeni, da morate v posteljo lačni.
Da si boste lažje pripravljali zdravo in hitro večerjo, si pomagajte s kratkimi nasveti, kaj uživati v večernih urah. V mislih imejte, da morajo večerni obroki vsebovati veliko beljakovin in vlaknin, saj bo vaš naslednji obrok šele čez nekaj ur.
Popraženo v voku
Obrok v voku je vedno hitro pripravljen in zdrav, če uporabite prave sestavine. Za večerjo izberite piščančje meso, ribji file ali tofu, ki ga popečete na olivnem olju. Vzemite iz voka in položite na krožnik. V vok dodajte različno zelenjavo, pri čemer skušajte uporabiti čim več različnih barv, saj boste s tem dobili vitamin C, vitamin A in vlaknine. Rdeča paprika, korenje, grah, šparglji in jajčevec so vedno dobra izbira. Zelenjavo pražite, dokler ne postane rahlo mehka, nato pa v vok spet dodajte meso. Primešajte eno do dve žlički sojine omake, posujte s sezamom in postrezite z rižem ali brez.
Ovita večerja
Sendviče smo vajeni uživati sredi dneva kot malico, a so lahko odlični tudi za večerjo, le v drugačni obliki. Podobne sestavine lahko uporabite kot nadev za tortilje in si pričarate rahlo mehiško večerjo. Za še bolj zdrav obrok kupite polnozrnate tortilje, saj vsebujejo več vlaknin. Ponovno izberite vir beljakovin: popečenega piščanca, purana ali govedino. Meso narežite na kocke in ga zložite na tortiljo. Nato dodajte rahlo prepraženo zelenjavo in vse skupaj prelijte s prelivom. Priporočamo kislo smetano ali grški jogurt, nekaj sojine omake ali limoninega soka, možnosti je veliko ... Za piko na i dodajte nekaj rezin sira ali avokada.
Juha ali enolončnica
Večerja v obliki domače juhe ali enolončnice je odlična ideja, predvsem ob večerih, ko se vam preprosto ne ljubi kuhati. Oba obroka lahko pripravite že dneve prej, denimo čez vikend, ko imate več časa, in ju preprosto postavite v zamrzovalnik. Pri kuhanju ne skoparite z zelenjavo, korenjem, čebulo, zeleno, koruzo ... Ko si boste pogreli to zdravo, že vnaprej pripravljeno večerjo, si zraven privoščite še kos kruha ali žitno ploščico.
Večerja z žara
V prihajajočih poletnih mesecih si boste lahko okusno in zdravo večerjo pripravili tudi s pomočjo žara. Popecite piščančje prsi, ki ste jih prej poškropili z olivnim oljem ter dodali sol in poper. Meso specite na srednjem ognju ter ga postrezite z mavrico zelenjave, ki ste jo prav tako popekli na žaru in poškropili z olivnim oljem. Krompir, paradižnik, čebula in bučke bodo odlična priloga.