RECEPT ZELENIH DOLIN

Juha iz pečenega korenja z ingverjem

Objavljeno 08. julij 2017 14.30 | Posodobljeno 08. julij 2017 14.30 | Piše: S. N.

Poleti so juhe več kot dobrodošle.

Juhe poleti prijajo, malce pekoče pa bodo sploh koristile razgretemu telesu.

Juha iz pečenega korenja z ingverjem

Sestavine

• 1 kg rdečega korenčka
• 0,3 kg čebule
• 5 strokov česna
• malo ingverja
• 1 žlica olivnega olja
• malo timijana
• malo mlete kumine
• kisla smetana Zelene doline
• sol
• poper

Priprava

Pečico segrejemo na 220°C. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo očiščeno, na večje kose narezano korenje. Dodamo neolupljen česen, malo olivnega olja, začinimo s poprom in soljo. Vse skupaj pečemo cca 15 minut.

V kozici segrejemo olivno olje. Čebulo nasekljamo, dodamo ingver in začimbe, pražimo približno pet minut, da se čebula zmehča.

V kozico dodamo pečene kose korenčka in česnove stroke, ki jih odstranimo iz lupinice. Prilijemo vodo, še boljše je, če imamo jušno osnovo. Pokrijemo, da zavre. Juha se naj kuha še cca 20 minut. Po okusu dodamo še sol in poper, kumino ter timijan. Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na koncu jo okrasimo s popraženimi semeni in dodamo kislo smetano Zelene doline.

Deli s prijatelji