KUHAR TEDNA

Janez Šetina: svedrčki al´ Antonio

Objavljeno 24. september 2012 15.10 | Posodobljeno 24. september 2012 15.12 | Piše: S. N.

Sommelier Boris Gašparin k testeninam s piščancem in brokolijem priporoča šipon.

Foto: Dejan Javornik.

Janez Šetina je vodja kuhinje ljubljanske restavracije Pri vitezu, hkrati pa tudi aktiven sodelavec v kulinarični franšizi Luka gourmet. Marko Jenšterle, vodja restavracije, ga takole opiše: po šolanju je svoje znanje izpopolnjeval v odličnih italijanskih in britanskih restavracijah, pred začetkom sodelovanja z Luko Lesarjem pa je postavil in vodil kuhinjo ljubljanskega hotela Mons. Najraje dela s svežimi, sezonskimi sestavinami in zagovarja stališče, da krožniki ne smejo zadovoljiti le gostovega okusa, ampak vse njegove čute. 

Za 4 osebe:

  • 40 dag piščančjega fileja
  • 40 dag testenin (svedrčki)
  • 20 dag cvetov brokolija
  • 4 zajemalke pasirane omake pelatov
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • sveža bazilika
  • oljčno olje

Na oljčnem olju popečemo piščančji file, narezan na kocke. Dodamo česen, narezan na lističe, in ga prepražimo, da zadiši. Dodamo cvetove brokolija ter zalijemo z omako iz pasiranih pelatov. Vse skupaj solimo, popopramo ter dodamo že prej kuhane testenine (ki jih ne spiramo z vodo!) in vse skupaj pokuhamo. Serviramo z lističi sveže bazilike.

Deli s prijatelji