V velikem strokovnem izboru Okusov za najboljšo gostilno v Sloveniji je zasedel drugo mesto.
Raviol s kostanjem in kutino ter sladkim korenom in kremo iz kakija, za 4 osebe
testo:
- 10 dag moke
- 4 rumenjaki
- 1 žlička masla
- sol
nadev:
- 30 dag kostanja
- 10 dag kutine
- 2 žlici svinjske masti
- sol
- cimet
- 1 kaki
- 0,5 dl oljčnega olja
- sladki koren (likviricija) v prahu za posip
Sestavine za testo vmešamo, pustimo počivati vsaj eno uro in potem testo tanko razvaljamo. Kostanj skuhamo, olupimo, kutino operemo, razrežemo na četrtine, odstranimo koščice in pečemo v pečici 20 minut na 160 stopinjah. Svinjsko mast raztopimo v kozici, dodamo kostanj in kutino, solimo, dodamo cimet, potem pa dobro pretlačimo in ohladimo. Kaki spasiramo skozi sito, potem ga mešamo s paličnim mešalnikom in vmes dolivamo oljčno olje. Iz kostanjeve mase naredimo majhne kroglice, ki jih dajemo na testo in potem oblikujemo raviole. Skuhamo jih v slani vodi, jih damo v ponev z maslom ter posotiramo. Na krožniku jih posipamo s prahom sladkega korena in zraven dodamo kakijevo kremo.