RECEPT

Janez Bratovž: raviol s kostanjem 
in kutino ter sladkim korenom in kremo iz kakija

Objavljeno 24. december 2012 13.57 | Posodobljeno 24. december 2012 13.54 | Piše: S. N.

Janez Bratovž je lastnik in glavni kuhar ljubljanske restavracije JB.

V velikem strokovnem izboru Okusov za najboljšo gostilno v Sloveniji je zasedel drugo mesto

Raviol s kostanjem 
in kutino ter sladkim korenom in kremo iz kakija, za 4 osebe

testo:

  • 10 dag moke
  • 4 rumenjaki
  • 1 žlička masla
  • sol

nadev:

  • 30 dag kostanja
  • 10 dag kutine
  • 2 žlici svinjske masti
  • sol
  • cimet
  • 1 kaki
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sladki koren (likviricija) v prahu za posip


Sestavine za testo vmešamo, pustimo počivati vsaj eno uro in potem testo tanko razvaljamo. Kostanj skuhamo, olupimo, kutino operemo, razrežemo na četrtine, odstranimo koščice in pečemo v pečici 20 minut na 160 stopinjah. Svinjsko mast raztopimo v kozici, dodamo kostanj in kutino, solimo, dodamo cimet, potem pa dobro pretlačimo in ohladimo. Kaki spasiramo skozi sito, potem ga mešamo s paličnim mešalnikom in vmes dolivamo oljčno olje. Iz kostanjeve mase naredimo majhne kroglice, ki jih dajemo na testo in potem oblikujemo raviole. Skuhamo jih v slani vodi, jih damo v ponev z maslom ter posotiramo. Na krožniku jih posipamo s prahom sladkega korena in zraven dodamo kakijevo kremo. 

Deli s prijatelji