RECEPT

Jagodni sorbet in sončnični biskvit

Objavljeno 18. avgust 2016 15.00 | Posodobljeno 18. avgust 2016 15.03 | Piše: S. N.

Privoščite si sočno in slastno sladico.

Sestavine za sorbet

• 750 g jagodnega pireja
• 120 g sladkorja
• 3 g stabilizatorja

Sestavine za sončnični biskvit

• 4 jajca
• 300 g sladkorja
• 300 g sončničnih semen
• 80 g moke
• 12 g pecilnega praška
• 30 g mehkega masla Zelene Doline

Priprava

Za jagodni sorbet vse sestavine zmešamo in zamrznemo; pred serviranjem primerno odtalimo.

Za sončnični biskvit stepemo jajca in sladkor. Dodamo suhe sestavine, beljake in sladkor. Na koncu dodamo še razmehčano maslo Zelene Doline. Vlijemo v pekač. Pečemo na 180 stopinjah 15–20 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na poljubno velike kocke in postrežemo skupaj s sorbetom.
 

Deli s prijatelji